Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (33)
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 123 g
Cukr 103 g
Tuky 39 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je fakt, že se všechno peče v jedné nádobě. Šetří tedy nejen kalorie, ale i čas při mytí nádobí.

Suroviny

petržel 4 ks
středně velké kořenové nebo pastináky, oloupané a podélně rozpůlené
dýně 1 ks
malá, oloupaná, bez semínek, a na kousky (lze použít i dýňový kompot, pokud možno dia, odkapaný)
cibule 2 ks
nejlépe červené, na kousky
olivový olej 1 PL
citronová kůra
z jednoho citronu
bylinky 2 ČL
míchané, sušené (oregano, bazalka, majoránka)
panenka 500 g
vcelku
jablka 1 ks
kyselejší, velké
vývar kuřecí 400 ml
horký
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Všechnu zeleninu dejte do pekáče, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Promíchejte.

2. Na talíři promíchejte citronovou kůru se sušenými bylinkami a ve směsi obalte panenku. Koření na maso přitiskněte, aby neodpadávalo. Maso pak položte na zeleninu v pekáčku a pečte 40 minut.

3. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Nasypte je také do pekáče, přilijte horký vývar a vše ještě 15–20 minut pečte. Zeleninu naaranžujte na servírovací talíř, maso nakrájejte mírně šikmo na plátky a položte na zeleninu. Přelijte šťávou z pekáčku.

Jedna porce obsahuje cca: 1662 kJ, 34 g bílkovin, 45 g cukrů, 2 g nasycených mastných kyselin, 10 g tuku,
12 g vlákniny, 0 g přidaného cukru,
0,85 g soli

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit