0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

veprova panenka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 103 g
Tuky 39 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je fakt, že se všechno peče v jedné nádobě. Šetří tedy nejen kalorie, ale i čas při mytí nádobí.

Suroviny

petržel 4 ks
středně velké kořenové nebo pastináky, oloupané a podélně rozpůlené
dýně 1 ks
malá, oloupaná, bez semínek, a na kousky (lze použít i dýňový kompot, pokud možno dia, odkapaný)
cibule 2 ks
nejlépe červené, na kousky
olivový olej 1 PL
citronová kůra
z jednoho citronu
bylinky 2 ČL
míchané, sušené (oregano, bazalka, majoránka)
panenka 500 g
vcelku
jablko 1 ks
kyselejší, velké
vývar kuřecí 400 ml
horký
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Všechnu zeleninu dejte do pekáče, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Promíchejte.

3

Na talíři promíchejte citronovou kůru se sušenými bylinkami a ve směsi obalte panenku. Koření na maso přitiskněte, aby neodpadávalo. Maso pak položte na zeleninu v pekáčku a pečte 40 minut.

4

Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Nasypte je také do pekáče, přilijte horký vývar a vše ještě 15–20 minut pečte.

5

Zeleninu naaranžujte na servírovací talíř, maso nakrájejte mírně šikmo na plátky a položte na zeleninu. Přelijte šťávou z pekáčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit