Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou
veprova panenka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

4.4/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 103 g
Tuky 39 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je fakt, že se všechno peče v jedné nádobě. Šetří tedy nejen kalorie, ale i čas při mytí nádobí.

Suroviny

petržel 4 ks
středně velké kořenové nebo pastináky, oloupané a podélně rozpůlené
malá, oloupaná, bez semínek, a na kousky (lze použít i dýňový kompot, pokud možno dia, odkapaný)
nejlépe červené, na kousky
olivový olej 1 PL
z jednoho citronu
bylinky 2 ČL
míchané, sušené (oregano, bazalka, majoránka)
panenka 500 g
vcelku
kyselejší, velké
vývar kuřecí 400 ml
horký
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Všechnu zeleninu dejte do pekáče, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Promíchejte.

3

Na talíři promíchejte citronovou kůru se sušenými bylinkami a ve směsi obalte panenku. Koření na maso přitiskněte, aby neodpadávalo. Maso pak položte na zeleninu v pekáčku a pečte 40 minut.

4

Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Nasypte je také do pekáče, přilijte horký vývar a vše ještě 15–20 minut pečte.

5

Zeleninu naaranžujte na servírovací talíř, maso nakrájejte mírně šikmo na plátky a položte na zeleninu. Přelijte šťávou z pekáčku.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:51
Recept se nachází v č.5/05, str.59

Apetit magazín