0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

veprova panenka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

4.4 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 103 g
Tuky 39 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je fakt, že se všechno peče v jedné nádobě. Šetří tedy nejen kalorie, ale i čas při mytí nádobí.

Suroviny

petržel 4 ks
středně velké kořenové nebo pastináky, oloupané a podélně rozpůlené
malá, oloupaná, bez semínek, a na kousky (lze použít i dýňový kompot, pokud možno dia, odkapaný)
cibule 2 ks
nejlépe červené, na kousky
olivový olej 1 PL
citronová kůra
z jednoho citronu
bylinky 2 ČL
míchané, sušené (oregano, bazalka, majoránka)
panenka 500 g
vcelku
kyselejší, velké
vývar kuřecí 400 ml
horký
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Všechnu zeleninu dejte do pekáče, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Promíchejte.

3

Na talíři promíchejte citronovou kůru se sušenými bylinkami a ve směsi obalte panenku. Koření na maso přitiskněte, aby neodpadávalo. Maso pak položte na zeleninu v pekáčku a pečte 40 minut.

4

Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Nasypte je také do pekáče, přilijte horký vývar a vše ještě 15–20 minut pečte.

5

Zeleninu naaranžujte na servírovací talíř, maso nakrájejte mírně šikmo na plátky a položte na zeleninu. Přelijte šťávou z pekáčku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.59

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč