Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je fakt, že se všechno peče v jedné nádobě. Šetří tedy nejen kalorie, ale i čas při mytí nádobí.
Suroviny
petržel
4
ks
středně velké kořenové nebo pastináky, oloupané a podélně rozpůlené
dýně
1
ks
malá, oloupaná, bez semínek, a na kousky (lze použít i dýňový kompot, pokud možno dia, odkapaný)
cibule
2
ks
nejlépe červené, na kousky
olivový olej
1
PL
z jednoho citronu
bylinky
2
ČL
míchané, sušené (oregano, bazalka, majoránka)
panenka
500
g
vcelku
jablko
1
ks
kyselejší, velké
vývar kuřecí
400
ml
horký
sůl
pepř
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
2
Všechnu zeleninu dejte do pekáče, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Promíchejte.
3
Na talíři promíchejte citronovou kůru se sušenými bylinkami a ve směsi obalte panenku. Koření na maso přitiskněte, aby neodpadávalo. Maso pak položte na zeleninu v pekáčku a pečte 40 minut.
4
Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Nasypte je také do pekáče, přilijte horký vývar a vše ještě 15–20 minut pečte.
5
Zeleninu naaranžujte na servírovací talíř, maso nakrájejte mírně šikmo na plátky a položte na zeleninu. Přelijte šťávou z pekáčku.
Komentáře