0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
nakladana zelenina
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6176 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 377 g
Tuky 378 g
Vláknina 172 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvykle, ale lahodně naloženou zeleninu podávejte jako předkrm – s několika plátky pršutu, pikantního italského suchého salámu a s chlebem.

Suroviny

lilek 1 ks
menší, nakrájený na kolečka
nakrájená na kolečka
paprika červená 1 ks
zbavená semen, nakrájená na proužky
paprika žlutá 1 ks
zbavená semen, nakrájená na proužky
sůl 2 PL
nejlépe hrubozrnná
ocet 200 ml
nejlépe bílý vinný
olivy zelené 200 g
černé a zelené
oregano 1 ČL
sušené
tymián 1 snítka
čerstvý nebo sušený
olivový olej 300 ml
s citronem, bazalkou nebo chilli
pepř mletý 8

Postup

1

Lilek, cuketu a papriky naspyte do misek (každý druh zeleniny zvlášť) a hojně posypte solí. Nechte minimálně hodinu odstát.

2

Opláchněte zeleninu ve studené vodě. Ocet a 200 ml vody nalijte na pánev a přiveďte k varu. Vhoďte do směsi plátky lilku a vařte je, dokud nezměknou (trvá to kolem tří minut). Pak je pomocí děrované lžíce vyjměte na kuchyňský papír. Stejný proces zopakujte s cuketou a paprikami. Na kuchyňském papíru nechte zeleninu sušit půl hodiny.

3

Zavařovací sklenici o objemu 750 ml, opatřenou patentním uzávěrem, vypláchněte vařící vodou a pak střídavě vrstvěte olivy a zeleninu.

4

Na mírném ohni zahřívejte na pánvi asi tři minuty ochucený olej a černý pepř. Vlijte k zelenině a nechte vychladnout. Pak sklenici uzavřete a dejte na dva týdny do lednice. Podávejte při pokojové teplotě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/04, str.36

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč