Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Placky se zeleninovým kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2913 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 480 g
Tuky 29 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I zeleninová kari mohou být hodně tučná. Ne tak naše verze: jen kolem 5 g na porci

Suroviny

oloupané, nakrájené na kostičky
rajče 400 g
sterilizovaná, loupaná
cizrna 400 g
sterilizovaná, bez nálevu
chilli sušené 1 ČL
koriandr čerstvý 2 PL
nasakaný nadrobno
lze použít i lavaš či naan
sůl

Postup

1

Brambory povařte osm až deset minut, až změknou.

2

Mezitím dejte rajčata, cizrnu, chilli a kari pastu do kastrolu a chvíli, asi pět minut, poduste.

3

Rozehřejte gril v troubě.

4

Scezené brambory přisypte do kastrolu k cizrně, přidejte najemno nasekaný špenát a minutu povařte.

5

Vmíchejte koriandr, osolte podle chuti a uchovejte v teple.

6

Placky pokropte trochou vody a ogrilujte je (asi půl minuty po každé straně).

Na talíři naplňte každou placku čtvrtinou kari, dejte na ni lžíci jogurtu a přeložte napůl.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

24.06.2010 14:47
Vynechala jsem chilli, dala více kari. Jídlo bylo vynikající. Rychlý a dobrý recept, jedli jsme s čapátí. Určitě si ho zopakuju.
02.09.2007 08:45
Recept se nachází v č.5/05, str.56

Apetit magazín