I zeleninová kari mohou být hodně tučná. Ne tak naše verze: jen kolem 5 g na porci
Suroviny
brambory
300
g
oloupané, nakrájené na kostičky
rajče
400
g
sterilizovaná, loupaná
cizrna
400
g
sterilizovaná, bez nálevu
chilli sušené
1
ČL
kari pasta
1
PL
špenát
100
g
koriandr čerstvý
2
PL
nasakaný nadrobno
lze použít i lavaš či naan
jogurt bílý
4
PL
sůl
Postup
1
Brambory povařte osm až deset minut, až změknou.
2
Mezitím dejte rajčata, cizrnu, chilli a kari pastu do kastrolu a chvíli, asi pět minut, poduste.
3
Rozehřejte gril v troubě.
4
Scezené brambory přisypte do kastrolu k cizrně, přidejte najemno nasekaný špenát a minutu povařte.
5
Vmíchejte koriandr, osolte podle chuti a uchovejte v teple.
6
Placky pokropte trochou vody a ogrilujte je (asi půl minuty po každé straně).
Na talíři naplňte každou placku čtvrtinou kari, dejte na ni lžíci jogurtu a přeložte napůl.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )
Komentáře