Placky se zeleninovým kari

Placky se zeleninovým kari

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2877 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 478 g
Tuky 27 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I zeleninová kari mohou být hodně tučná. Ne tak naše verze: jen kolem 5 g na porci

Suroviny

brambory 300 g
oloupané, nakrájené na kostičky
rajčata 400 g
sterilizovaná, loupaná
cizrna 400 g
sterilizovaná, bez nálevu
chilli sušené 1 ČL
kari pasta 1 PL
špenát 100 g
koriandr 2 PL
nasakaný nadrobno
arabský chléb 4 ks
např. lavaš či naan
4 PL
bílý jogurt
sůl

Postup

1

Brambory povařte osm až deset minut, až změknou.

2

Mezitím dejte rajčata, cizrnu, chilli a kari pastu do kastrolu a chvíli, asi pět minut, poduste.

3

Rozehřejte gril v troubě.

4

Scezené brambory přisypte do kastrolu k cizrně, přidejte najemno nasekaný špenát a minutu povařte.

5

Vmíchejte koriandr, osolte podle chuti a uchovejte v teple.

6

Placky pokropte trochou vody a ogrilujte je (asi půl minuty po každé straně).

Na talíři naplňte každou placku čtvrtinou kari, dejte na ni lžíci jogurtu a přeložte napůl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Kateřina Kočičková

Vynechala jsem chilli, dala více kari. Jídlo bylo vynikající. Rychlý a dobrý recept, jedli jsme s čapátí. Určitě si ho zopakuju.

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit