0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placky se zeleninovým kari

Placky se zeleninovým kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Placky se zeleninovým kari

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2913 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 480 g
Tuky 29 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I zeleninová kari mohou být hodně tučná. Ne tak naše verze: jen kolem 5 g na porci

Suroviny

brambory 300 g
oloupané, nakrájené na kostičky
rajče 400 g
sterilizovaná, loupaná
cizrna 400 g
sterilizovaná, bez nálevu
chilli sušené 1 ČL
kari pasta 1 PL
špenát 100 g
koriandr čerstvý 2 PL
nasakaný nadrobno
arabský chléb 4 ks
např. lavaš či naan
jogurt bílý 4 PL
sůl

Postup

1

Brambory povařte osm až deset minut, až změknou.

2

Mezitím dejte rajčata, cizrnu, chilli a kari pastu do kastrolu a chvíli, asi pět minut, poduste.

3

Rozehřejte gril v troubě.

4

Scezené brambory přisypte do kastrolu k cizrně, přidejte najemno nasekaný špenát a minutu povařte.

5

Vmíchejte koriandr, osolte podle chuti a uchovejte v teple.

6

Placky pokropte trochou vody a ogrilujte je (asi půl minuty po každé straně).

Na talíři naplňte každou placku čtvrtinou kari, dejte na ni lžíci jogurtu a přeložte napůl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Kateřina Kočičková

Vynechala jsem chilli, dala více kari. Jídlo bylo vynikající. Rychlý a dobrý recept, jedli jsme s čapátí. Určitě si ho zopakuju.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit