Dnes vychází jahodový Apetit

sdílet:
Červnové číslo je plné snadných a božských dezertů z jahod: cheesecake, dort a dortíky, koláč, poháry, bomba, žemlovka… Utíkejte do trafiky.

Konečně se blíží měsíc, ve kterém se vaří tak nějak snáze a lehčeji. Začnou zrát první jahody, třešně, zahrádkou se line vůně bylinek a dát si k večeři křupavý salát je tak jednoduché. Na měsíc červen jsme pro vás v redakci vybrali ty nejskvělejší recepty, které vám zpříjemní čekání na první prázdninové dny. Zasnít se můžete třeba s jahodovými dezerty. Dejte si k nim sklenici vychlazeného růžového vína a naplánujte si labužnickou dovolenou.



Bylinky milujeme pro jejich svěžest a zelenou barvu. Dopřejte si pořádnou porci čerstvé bazalky, koriandru a máty. S našimi recepty je můžete večeřet každý den a nikdy se vám neomrzí.

V červnovém Apetitu najdete zbrusu novou rubriku Zásoby na zimu. V prvním díle se s vámi redaktorka Stanislava Moravcová ml. podělí o návod na přípravu ořechového likéru, který jistě pily už vaše prababičky. Vyrábí se z nezralých ořechů a ti, kteří k nim chtějí přidat trochu magie, je mohou trhat 24. června na sv. Jana Křtitele.

Cvrnkání kuliček je klukovská zábava, která se už dnes moc nevidí. Redaktorka Kateřina Švejdová se rozhodla převést tuto hru do kuchyně a nabídne vám masové kuličky na bezpočet způsobů. Její nápady vás budou bavit. Co takhle středomořské kuličky pečené v troubě nebo kuřecí kuličky v minestrone?



Pro muže otevíráme fotbalové bistro. Čekání na první gól vám zpříjemníme hotdogy s pivní cibulkou, pikantními plněnými papričkami, sýrovými toustíky nebo třeba asijským bůčkem v housce. U sportu není o překvapivé zážitky nouze, a tak máme i jeden labužnický: slanosladká zmrzlina s popcornem se může zdát jako nesmysl, ale je to jednoznačná trefa!

Červnový Apetit koupíte od středy 21. května v novinových stáncích v České i Slovenské republice.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit