0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 33
Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5588 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 532 g
Tuky 315 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovka se zapečenou  marmeládou je vtipná a k nakousnutí. Když na to přijde, můžete ji obohatit i jinou zavařeninou.

Suroviny

máslo 250 g
máslo
na vymazání formy
strouhanka
na vysypání formy
krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 bal
vejce 4 ks
rum 3 PL
lze nahradit rumovým aroma
kypřicí prášek do pečiva 2.5 ČL
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 150 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
mléko 230 ml
300 g
hustá jahodová marmeláda
mandle 100 g
nasekané, lze nahradit ořechy
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Troubu vyhřejte na 180 °C.

2

Máslo utřete s oběma cukry a po jednom do hmoty zapracujte vejce.

3

Za stálého šlehání přidejte rum, pak po částech obě mouky smíchané s kypřicím práškem i solí a nakonec mléko.

4

Do formy vlijte půlku těsta a rovnoměrně ho poklaďte kopečky marmelády smíchané s mandlemi.

5

Stěrkou protáhněte marmeládu těstem, zalijte zbývajícím těstem a dejte asi na hodinu péct.

Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit