Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 36
Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5588 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 532 g
Tuky 315 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovka se zapečenou  marmeládou je vtipná a k nakousnutí. Když na to přijde, můžete ji obohatit i jinou zavařeninou.

Suroviny

máslo 250 g
na vymazání formy
strouhanka
na vysypání formy
vejce 4 ks
rum 3 PL
lze nahradit rumovým aroma
kypřicí prášek do pečiva 2,5 ČL
sůl 1 špetka
mléko 230 ml
300 g
hustá jahodová marmeláda
mandle 100 g
nasekané, lze nahradit ořechy
na poprášení

Postup

1

Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Troubu vyhřejte na 180 °C.

2

Máslo utřete s oběma cukry a po jednom do hmoty zapracujte vejce.

3

Za stálého šlehání přidejte rum, pak po částech obě mouky smíchané s kypřicím práškem i solí a nakonec mléko.

4

Do formy vlijte půlku těsta a rovnoměrně ho poklaďte kopečky marmelády smíchané s mandlemi.

5

Stěrkou protáhněte marmeládu těstem, zalijte zbývajícím těstem a dejte asi na hodinu péct.

Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Komentáře

26.07.2015 19:33

moc nás nenadchla, menej je niekedy viac

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč