Bábovka se zapečenou marmeládou je vtipná a k nakousnutí. Když na to přijde, můžete ji obohatit i jinou zavařeninou.
Suroviny
máslo
250
g
máslo
na vymazání formy
strouhanka
na vysypání formy
krupicový cukr
200
g
vanilkový cukr
1
bal
vejce
4
ks
rum
3
PL
lze nahradit rumovým aroma
kypřicí prášek do pečiva
2,5
ČL
sůl
1
špetka
mouka pšeničná hladká
150
g
mouka pšeničná polohrubá
150
g
mléko
230
ml
300
g
hustá jahodová marmeláda
mandle
100
g
nasekané, lze nahradit ořechy
moučkový cukr
na poprášení
Postup
1
Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Troubu vyhřejte na 180 °C.
2
Máslo utřete s oběma cukry a po jednom do hmoty zapracujte vejce.
3
Za stálého šlehání přidejte rum, pak po částech obě mouky smíchané s kypřicím práškem i solí a nakonec mléko.
4
Do formy vlijte půlku těsta a rovnoměrně ho poklaďte kopečky marmelády smíchané s mandlemi.
5
Stěrkou protáhněte marmeládu těstem, zalijte zbývajícím těstem a dejte asi na hodinu péct.
Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší jahodové dorty a koláče(12 receptů)
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(21 receptů)
- Jahodové retro dezerty(24 receptů)
Komentáře
Martina Zrubecová
26.07.2015 19:33
moc nás nenadchla, menej je
moc nás nenadchla, menej je niekedy viac