0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 116
Do hodiny Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6677 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 1072 g
Tuky 223 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepřeslazený a plný chuti – zkrátka ideál! O to, aby bylo těsto krásně vláčné, se postará podmáslí, o křupavost oblíbená drobenka... a o vůni pochopitelně jahody.

Suroviny

jahody 300 g
cukr 100 g
škrob 1 PL
mouka pšeničná polohrubá 200 g
mouka pšeničná hrubá 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
krupicový cukr 180 g
vejce 1 ks
podmáslí 250 ml
olej 125 ml
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 250 g
máslo 100 g
chladné, nakrájené na kousky
krupicový cukr 250 g

Postup

1

Jahody nakrájejte, prosypte cukrem a škrobem, aby pustily šťávu.

2

Všechnu mouku prosijte s práškem do pečiva. V míse utřete cukr a vejce, vsypte prosátou mouku a vlijte podmáslí a olej. Zpracujte měkké těsto.

3

Plech vymastěte a vyložte pečicím papírem; poté na něj rovnoměrně rozestřete těsto. Pokryjte jahodami.

4

Troubu předehřejte na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200 ˚C. Do mísy mezitím vsypte suroviny na drobenku a propracujte pomocí prstů. Drobenkou rovnoměrně posypte koláč.

5

Plech vložte na prostřední mřížku v troubě a pečte 30–45 minut (podle výkonnosti trouby) nebo dokud drobenka nezezlátne. Jak na tom těsto je, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky, je koláč hotový. Skvěle chutná teplý, vlažný i studený.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Proč se má vymazávat pod pečící papír? Ten se přece používá, aby se nemuselo vymazávat. Jinak zrácí smysl.

Anonym

pod paperom treba vymazať ( jemne) aby sa nám nešmýkal a " nevozil" po plechu spolu s cestom, keď ho rozmazávam po ploche plechu

Anonym

Tento koláč si oblíbila celá moje rodina, nejenom proto, že jahoy se dají úžasně nahrazovat(naposledy jsme zkusili švestky s hruškami), ale hlavn pro úžasnou chuť a povahu těsta, které je vláčné a jemné..

Anonym

Koláč jsem dnes zkusila, není takový jako jsem si představovala, ale určitě je lepší přidat více jahod a zbyla mně drobenka, té je moc. Možná až se uleží, tak bude vlhčí..:)

Anonym

Koláč je výborný. Dávám méně cukru, více jahod a peču přikrytý, aby byla drobenka krásně zlatavá

Anonym

My jsme si tento koláč hodně oblíbili. Je jednoduchý a vydrží déle než klasický kynutý koláč s ovocem. Podmáslí/kefíru dávám rovnou 500 ml a je to mnohem lepší. Už jsem vyzkoušela se švestkami a broskvemi. Drobenky je opravdu hodně, ale já jí mám ráda, takže dávám stejnou dávku jako je v receptu.

Anonym

Koláč je fakt skvělý, kefíru jsem dala taky 0,5lt

Anonym

Moc dobry,ale taky sladky. I kdyz patrim k milovnikum drobenky,priste urcite tretinu uberu.

Anonym

Mozme ti prosim prelozit co je podmasli do slovenciny?

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč