Nepřeslazený a plný chuti – zkrátka ideál! O to, aby bylo těsto krásně vláčné, se postará podmáslí, o křupavost oblíbená drobenka... a o vůni pochopitelně jahody.
Postup
Jahody nakrájejte, prosypte cukrem a škrobem, aby pustily šťávu.
Všechnu mouku prosijte s práškem do pečiva. V míse utřete cukr a vejce, vsypte prosátou mouku a vlijte podmáslí a olej. Zpracujte měkké těsto.
Plech vymastěte a vyložte pečicím papírem; poté na něj rovnoměrně rozestřete těsto. Pokryjte jahodami.
Troubu předehřejte na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200 ˚C. Do mísy mezitím vsypte suroviny na drobenku a propracujte pomocí prstů. Drobenkou rovnoměrně posypte koláč.
Plech vložte na prostřední mřížku v troubě a pečte 30–45 minut (podle výkonnosti trouby) nebo dokud drobenka nezezlátne. Jak na tom těsto je, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky, je koláč hotový. Skvěle chutná teplý, vlažný i studený.
Komentáře
Anonym
15.06.2006 09:20
proč vymazávat pod papír
Anonym
21.06.2006 13:59
prečo vymazávať pod papier
Anonym
10.08.2006 12:44
Jemný a chutný
Anonym
23.06.2006 15:40
koláč
Anonym
24.06.2006 13:27
Hodnocení
Anonym
12.04.2007 14:49
U nás favorit
Anonym
12.06.2007 19:58
skvele
Anonym
09.06.2007 21:55
moc dobry
Anonym
11.06.2007 10:19
pomasli
Anonym
11.06.2007 10:24
uz to mam