0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodovo-čokoládová pusinka

Jahodovo-čokoládová pusinka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodovo-čokoládová pusinka

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3553 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 386 g
Tuky 181 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody se sněhovou pusinkou jsou skvělé. S čokoládou přímo dokonalé!

Suroviny

škrob 2 ČL
maizena
vinný ocet bílý 2 ČL
vanilka 1 špetka
pravá, mletá, např. Benkor nebo Kotányi, lze nahradit vanil. cukrem
krupicový cukr 300 g
čokoláda na vaření 50 g
kvalitní, nastrouhané
kakao 1 PL
+ trocha na poprášení
Na ozdobu
jahody 450 g
lískové oříšky 25 g
opražené, nasekané, lze nahradit hoblinkami čokolády

1 Troubu předehřejte na 140/120 °C. Plech vyložte  pečicím papírem. Škrob, ocet a vanilku utřete na hladkou pastu.

2 Bílky ušlehejte dotuha, pak postupně zašlehejte cukr a škrobovou pastu, až získáte pevnou hmotu. Rozdělte ji na dvě poloviny.

3 Do půlky sněhu zašlehejte čokoládu a kakao. Pomocí lžíce hmotu opatrně přehazujte, aby se promísila. Pak ji přidejte ke druhé části sněhové hmoty a jen velmi lehce smíchejte.

4 Hmotu naneste na papír do kulatého tvaru o průměru asi 23 cm. Uprostřed vytvořte mírnou prohlubeň na šlehačku a ovoce. Okraje lehce poprašte kakaem a párátkem ho zatřete do sněhu. Čas od času párátko vytahujte, aby sníh vytvořil špičky.

5 Vložte do trouby a pečte (spíše sušte) asi hodinu, pak troubu vypněte a pusinku v ní ještě hodinu nechte dojít. Smetanu ušlehejte a po vyjmutí pusinky z trouby naneste do jejího středu. Ozdobte plátky jahod a menšími celými plody, posypte sekanými oříšky a/nebo hoblinkami čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč