Jahody se sněhovou pusinkou jsou skvělé. S čokoládou přímo dokonalé!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 140/120 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Škrob, ocet a vanilku utřete na hladkou pastu.
Bílky ušlehejte dotuha, pak postupně zašlehejte cukr a škrobovou pastu, až získáte pevnou hmotu. Rozdělte ji na dvě poloviny.
Do půlky sněhu zašlehejte čokoládu a kakao. Pomocí lžíce hmotu opatrně přehazujte, aby se promísila. Pak ji přidejte ke druhé části sněhové hmoty a jen velmi lehce smíchejte.
Hmotu naneste na papír do kulatého tvaru o průměru asi 23 cm. Uprostřed vytvořte mírnou prohlubeň na šlehačku a ovoce. Okraje lehce poprašte kakaem a párátkem ho zatřete do sněhu. Čas od času párátko vytahujte, aby sníh vytvořil špičky.
Vložte do trouby a pečte (spíše sušte) asi hodinu, pak troubu vypněte a pusinku v ní ještě hodinu nechte dojít. Smetanu ušlehejte a po vyjmutí pusinky z trouby naneste do jejího středu. Ozdobte plátky jahod a menšími celými plody, posypte sekanými oříšky a/nebo hoblinkami čokolády.
Komentáře