0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodovo-čokoládová pusinka

Jahodovo-čokoládová pusinka

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3553 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 386 g
Tuky 181 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody se sněhovou pusinkou jsou skvělé. S čokoládou přímo dokonalé!

Suroviny

škrob 2 ČL
maizena
vinný ocet bílý 2 ČL
bílý
vanilka špetka
pravá, mletá, např. Benkor nebo Kotányi, lze nahradit vanil. cukrem
bílek 5 ks
krupicový cukr 300 g
čokoláda na vaření 50 g
kvalitní, nastrouhané
kakao 1 PL
kakao
na poprášení
Na ozdobu
smetana ke šlehání 450 ml
jahody 450 g
lískové oříšky 25 g
opražené, nasekané, lze nahradit hoblinkami čokolády
1.  Troubu předehřejte na 140/120 °C. Plech vyložte  pečicím papírem. Škrob, ocet a vanilku utřete na hladkou pastu.

2.  Bílky ušlehejte dotuha, pak postupně zašlehejte cukr a škrobovou pastu, až získáte pevnou hmotu. Rozdělte ji na dvě poloviny.

3.  Do půlky sněhu zašlehejte čokoládu a kakao. Pomocí lžíce hmotu opatrně přehazujte, aby se promísila. Pak ji přidejte ke druhé části sněhové hmoty a jen velmi lehce smíchejte.

4.  Hmotu naneste na papír do kulatého tvaru o průměru asi 23 cm. Uprostřed vytvořte mírnou prohlubeň na šlehačku a ovoce. Okraje lehce poprašte kakaem a párátkem ho zatřete do sněhu. Čas od času párátko vytahujte, aby sníh vytvořil špičky.

5.  Vložte do trouby a pečte (spíše sušte) asi hodinu, pak troubu vypněte a pusinku v ní ještě hodinu nechte dojít. Smetanu ušlehejte a po vyjmutí pusinky z trouby naneste do jejího středu. Ozdobte plátky jahod a menšími celými plody, posypte sekanými oříšky a/nebo hoblinkami čokolády.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit