Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodovo-čokoládová pusinka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3553 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 386 g
Tuky 181 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody se sněhovou pusinkou jsou skvělé. S čokoládou přímo dokonalé!

Suroviny

škrob 2 ČL
maizena
vinný ocet bílý 2 ČL
vanilka 1 špetka
pravá, mletá, např. Benkor nebo Kotányi, lze nahradit vanil. cukrem
čokoláda na vaření 50 g
kvalitní, nastrouhané
kakao 1 PL
+ trocha na poprášení
Na ozdobu
jahody 450 g
lískové oříšky 25 g
opražené, nasekané, lze nahradit hoblinkami čokolády

Postup

1

Troubu předehřejte na 140/120 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Škrob, ocet a vanilku utřete na hladkou pastu.

2

Bílky ušlehejte dotuha, pak postupně zašlehejte cukr a škrobovou pastu, až získáte pevnou hmotu. Rozdělte ji na dvě poloviny.

3

Do půlky sněhu zašlehejte čokoládu a kakao. Pomocí lžíce hmotu opatrně přehazujte, aby se promísila. Pak ji přidejte ke druhé části sněhové hmoty a jen velmi lehce smíchejte.

4

Hmotu naneste na papír do kulatého tvaru o průměru asi 23 cm. Uprostřed vytvořte mírnou prohlubeň na šlehačku a ovoce. Okraje lehce poprašte kakaem a párátkem ho zatřete do sněhu. Čas od času párátko vytahujte, aby sníh vytvořil špičky.

5

Vložte do trouby a pečte (spíše sušte) asi hodinu, pak troubu vypněte a pusinku v ní ještě hodinu nechte dojít. Smetanu ušlehejte a po vyjmutí pusinky z trouby naneste do jejího středu. Ozdobte plátky jahod a menšími celými plody, posypte sekanými oříšky a/nebo hoblinkami čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

04.09.2007 21:02
Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.6

Apetit magazín