Chuťový soulad
Pokud se vydáte na večeři do Koishi, pravděpodobně budete chtít ochutnat především suši, na které se tato brněnská restaurace specializuje. Suši připravené Tadayoshim Ebinou působí čistě, prostě a úpravně. Japonský mistr suši ctí především jeho estetickou i chuťovou harmonii.
Menu à la carte, sestavené šéfkuchařem Petrem Fučíkem, představuje čistokrevná japonská jídla, ale i pokrmy, které vycházejí z proslulých evropských kuchyní. Mezi nimi se vyjímá například francouzská polévka bouillabaisse připravená na japonský způsob s kousky ryb a mořských plodů nebo tuňák s teplým salátem niçoise, křepelčími vajíčky a dresinkem ze sójové omáčky.
Umami
Již na podzim minulého roku zahájila restaurace Koishi sérii speciálních degustačních menu, která se zaměřují na různé podoby umami. Japonci tak nazývají pátou chuť, která se dá charakterizovat jako nepopsatelná lahodnost. V lednu Koishi nabídne degustační umami menu již počtvrté. Lahodný dotek budete moci okusit v krémové polévce z černého kořene se sezamovým olejem či filetu z lososa pečeném v misu s houbami šiitake a zeleninou pak čoi. Vyrazte na zážitkovou degustaci již tento týden – potrvá od soboty 8. ledna až do 11. ledna. Menu pro jednu osobu vás vyjde na 1170 Kč.
Koishi, fish & sushi restaurant
Údolní 11, Brno
www.koishi.cz