0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dotek Japonska v Koishi

Dotek Japonska v Koishi
sdílet:
V Brně můžete objevit pátý, lahodný rozměr chuti. Hledejte ho v Koishi, čtvrté nejlepší české restauraci podle publikace Maurerův výběr GRAND RESTAURANT pro rok 2011.

Chuťový soulad


Pokud se vydáte na večeři do Koishi, pravděpodobně budete chtít ochutnat především suši, na které se tato brněnská restaurace specializuje. Suši připravené Tadayoshim Ebinou působí čistě, prostě a úpravně. Japonský mistr suši ctí především jeho estetickou i chuťovou harmonii.
Menu à la carte, sestavené šéfkuchařem Petrem Fučíkem, představuje čistokrevná japonská jídla, ale i pokrmy, které vycházejí z proslulých evropských kuchyní. Mezi nimi se vyjímá například francouzská polévka bouillabaisse připravená na japonský způsob s kousky ryb a mořských plodů nebo tuňák s teplým salátem niçoise, křepelčími vajíčky a dresinkem ze sójové omáčky.

Umami


Již na podzim minulého roku zahájila restaurace Koishi sérii speciálních degustačních menu, která se zaměřují na různé podoby umami. Japonci tak nazývají pátou chuť, která se dá charakterizovat jako nepopsatelná lahodnost. V lednu Koishi nabídne degustační umami menu již počtvrté. Lahodný dotek budete moci okusit v krémové polévce z černého kořene se sezamovým olejem či filetu z lososa pečeném v misu s houbami šiitake a zeleninou pak čoi. Vyrazte na zážitkovou degustaci již tento týden – potrvá od soboty 8. ledna až do 11. ledna. Menu pro jednu osobu vás vyjde na 1170 Kč.

Koishi, fish & sushi restaurant
Údolní 11, Brno
www.koishi.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč