0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak si nejlépe vychutnat chřestové menu? Spolu s dobrým vínem!

stejk s chřestem
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Přichystali jsme pro vás lahodné menu, ve kterém září hvězda sezony - chřest. Sommelier Vín Apetit poté k jednotlivým chodům vybral vína, která váš chuťový zážitek ještě umocní! Chřestová sezona je poměrně krátká, a proto je potřeba si její dary vychutnat naplno!

Pozvěte rodinu či přátele na opravdovou chřestovou hostinu! S menu si hlavu lámat nemusíte, připravili jsme ho pro vás my. Jako předkrm naservírujte krásně zelený tataráček, pokračujte krémovou polévkou, která má díky medvědímu česneku pořádný říz. Coby hlavní chod můžete připravit dokonalý steak nebo zvolit bezmasou variantu a pustit se do výroby domácích raviol. Celý oběd pak zakončete dezertem lehoučkým jako pírko. Každý chod pak můžete doplnit lahví kvalitního vína podle doporučení sommeliera Vín Apetit!

Stačí kliknout na název či fotku jídla a můžete vařit! Po kliknutí na název či fotku vína si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu.

 

tataráčekrůžové vínoTataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Zelený chřest není takový solitér jako jeho bílý bratr. Bez obav ho můžete snoubit i s jinými druhy zeleniny. Společnost avokáda a čerstvých bylinek mu vysloveně svědčí. Sommelier doporučuje lehký předkrm doplnit lahví suchého růžového vína REX Rosé “Le Roi des Rosés” Côtes de Provence AOC.

 


 

chřestová polévkabílé vínoChřestová polévka s medvědím česnekem

V téhle polévce se snoubí chuti jara: svěží a výrazný medvědí česnek a sladký a jemný bílý chřest. Do sklenek k ní rozlijte svěží a ovocný Sauvignon blanc z Château Los Boldos

 

 

 

steak s chřestemčervené vínoSteak s chřestem a holandskou omáčkou

Skvělý chřest s hedvábně jemnou holandskou omáčkou posouvá hovězí steak k výšinám! Hlavní chod skvěle doladí sklenka suchého červeného vína s plnou chutí Zédé de Labégorce Margaux AOC.

 

 

 

ravioly s chřestemrůžové víno fratava roseRavioly s chřestem a ricottou

Domácími těstovinami doslova ohromíte! Pokud budou navíc naplněné lehoučkou náplní z ricotty a chřestu, budou hosté doslova okouzleni. Chuť bezmasého hlavního chodu podtrhněte ovocným růžovým vínem Fratava rosé z vinařství pod Radobýlem.

 

 

 

dort se šlehačkoušumivé vínoDort se šlehačkou a mandlovým griliášem

Hostinu uzavřete lehoučkým dezertem. Nadýchané, jemné a vláčné piškotové těsto je dobré samo o sobě. Se šlehačkou a griliášem vás však vynese do oblak! Skvěle se k němu hodí šumivé růžové víno Pos Collection Rosé.

 

 

 

Související články

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit