Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s chřestem a mátovou omáčkou

Těstoviny s chřestem a mátovou omáčkou

3.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2191 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 218 g
Tuky 79 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální kombinace bylinek a zeleniny. Rozhodně nešetřete mátou a pepřem.

Suroviny

máta 2
cca 80 g, otrhané lístky na proužky
ricotta 250 g
těstoviny 400 g
mašličky
lze použít mražený i nakládaný
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V robotu rychle nasekejte mátové lístky, ricottu a strouhaný parmazán, aby vznikla hladká zelená omáčka (pokud by měl robot viditelné obtíže, přidejte trochu vody z těstovin). Pořádně osolte a opepřete.

2

K těstovinám na poslední dvě až tři minuty vaření přidejte nakrájený chřest. Až budete těstoviny s chřestem slévat, schovejte si trochu vody. Těstoviny, chřest a podle potřeby také pár lžic vody vraťte do hrnce. Rychle vmíchejte mátovou omáčku, jídlo rozdělte na čtyři talíře, navrch dejte čerstvé hobliny parmazánu a okamžitě podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...