0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s chřestem a mátovou omáčkou

Těstoviny s chřestem a mátovou omáčkou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2191 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 218 g
Tuky 79 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální kombinace bylinek a zeleniny. Rozhodně nešetřete mátou a pepřem.

Suroviny

máta 2
cca 80 g, otrhané lístky na proužky
ricotta 250 g
těstoviny 400 g
mašličky
chřest zelený 200 g
lze použít mražený i nakládaný
sůl
pepř

1 Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V robotu rychle nasekejte mátové lístky, ricottu a strouhaný parmazán, aby vznikla hladká zelená omáčka (pokud by měl robot viditelné obtíže, přidejte trochu vody z těstovin). Pořádně osolte a opepřete.

2 K těstovinám na poslední dvě až tři minuty vaření přidejte nakrájený chřest. Až budete těstoviny s chřestem slévat, schovejte si trochu vody. Těstoviny, chřest a podle potřeby také pár lžic vody vraťte do hrnce. Rychle vmíchejte mátovou omáčku, jídlo rozdělte na čtyři talíře, navrch dejte čerstvé hobliny parmazánu a okamžitě podávejte.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

[[nid:31427]]

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč