0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s vejci a chřestem

Pizza s vejci a chřestem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1777 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 32 g
Tuky 127 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá jarní záležitost, využijte sezonu chřestu a připravte si pizzu.

Suroviny

základní těsto na pizzu
chřest zelený 250 g
ricotta 250 g
na plátky
velká, na plátky
olivy černé 100 g
nakládané v oleji, okapané
sůl
pepř
vejce 4 ks
velké

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby vložte dva velké plechy a nechte je aspoň 30 minut zahřívat. Těsto připravte podle základního receptu. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní chřest a vařte asi 2 minuty, aby byl tak tak měkký. Pak ho sceďte a propláchněte studenou vodou. Osušte a odložte.

2 Těsto rozdělte na čtyři koule a ty rozválejte na lehce pomoučněné podložce na kruhy o průměru přibližně 25 cm. Dejte je na pečicí papír a udělejte okraj. Na kola rozdělte ricottu, mozzarellu, chřest, rajčata a olivy. Osolte a opepřete. Dejte na předehřáté plechy a pečte 10–12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Do misky rozklepněte vejce a opatrně ho vlijte na jednu pizzu, zopakujte s ostatními. Pečte ještě 4–5 minut, aby se z vajec stala volská oka.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

[[nid:31427]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč