Skvělá jarní záležitost, využijte sezonu chřestu a připravte si pizzu.
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby vložte dva velké plechy a nechte je aspoň 30 minut zahřívat.
Těsto připravte podle základního receptu. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní chřest a vařte asi 2 minuty, aby byl tak tak měkký. Pak ho sceďte a propláchněte studenou vodou. Osušte a odložte.
Těsto rozdělte na čtyři koule a ty rozválejte na lehce pomoučněné podložce na kruhy o průměru přibližně 25 cm.
Dejte je na pečicí papír a udělejte okraj. Na kola rozdělte ricottu, mozzarellu, chřest, rajčata a olivy. Osolte a opepřete.
Dejte na předehřáté plechy a pečte 10–12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Do misky rozklepněte vejce a opatrně ho vlijte na jednu pizzu, zopakujte s ostatními. Pečte ještě 4–5 minut, aby se z vajec stala volská oka.