Slaný koláč se sýrem a chřestem

Slaný koláč se sýrem a chřestem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2352 kcal
Bílkoviny 105 g
Cukr 103 g
Tuky 164 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Výběr sýru necháváme na vás – jen by měl být pikantnější, jako třeba čedar

Suroviny

mouka pšeničná hladká 140 g
plus na poprášení pracovní plochy
máslo 80 g
nakrájené na kostičky a na vymazání formy
sýr 80 g
nastrouhaný
Na náplň
vejce 5 ks
mléko 180 ml
sýr 100 g
jemně nastrouhaného
300 g
chřest očištěného a podélně nakrájeného
1.  Mouku vsypte do mísy, přidejte máslo a prsty ho rozdrobte na jemnou drobenku. Vmíchejte sýr, tři lžíce studené vody a všechno spojte na pevné těsto. Utvořte kouli, zabalte do fólie a uložte aspoň na pět minut do chladu. Koláčovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem.

2.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vál poprašte moukou, rozválejte na něm těsto a vyložte jím formu. Vraťte na dvacet minut do chladničky. Poté korpus předpečte: nejprve čtvrt hodiny pokrytý pečicím papírem a zatížený suchými fazolemi, poté ještě deset minut samotný, aby zezlátl.

3.  Vejce prošlehejte s mlékem. Posypte korpus polovinou sýra, poklaďte chřestem, zalijte vejci s mlékem a posypte zbylým sýrem. Na spodním roštu v troubě pečte třicet až třicet pět minut, až náplň zpevní a zezlátne.

 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Více

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit