0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slaný koláč se sýrem a chřestem

Slaný koláč se sýrem a chřestem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2352 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 103 g
Tuky 164 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výběr sýru necháváme na vás – jen by měl být pikantnější, jako třeba čedar

Suroviny

mouka pšeničná hladká 140 g
plus na poprášení pracovní plochy
máslo 80 g
nakrájené na kostičky a na vymazání formy
sýr 80 g
nastrouhaný
Na náplň
vejce 5 ks
mléko 180 ml
sýr 100 g
jemně nastrouhaného
300 g
chřest očištěného a podélně nakrájeného
1.  Mouku vsypte do mísy, přidejte máslo a prsty ho rozdrobte na jemnou drobenku. Vmíchejte sýr, tři lžíce studené vody a všechno spojte na pevné těsto. Utvořte kouli, zabalte do fólie a uložte aspoň na pět minut do chladu. Koláčovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem.

2.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vál poprašte moukou, rozválejte na něm těsto a vyložte jím formu. Vraťte na dvacet minut do chladničky. Poté korpus předpečte: nejprve čtvrt hodiny pokrytý pečicím papírem a zatížený suchými fazolemi, poté ještě deset minut samotný, aby zezlátl.

3.  Vejce prošlehejte s mlékem. Posypte korpus polovinou sýra, poklaďte chřestem, zalijte vejci s mlékem a posypte zbylým sýrem. Na spodním roštu v troubě pečte třicet až třicet pět minut, až náplň zpevní a zezlátne.

 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

[[nid:31427]]

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč