Výběr sýru necháváme na vás – jen by měl být pikantnější, jako třeba čedar
Postup
Mouku vsypte do mísy, přidejte máslo a prsty ho rozdrobte na jemnou drobenku.
Vmíchejte sýr, tři lžíce studené vody a všechno spojte na pevné těsto. Utvořte kouli, zabalte do fólie a uložte aspoň na pět minut do chladu. Koláčovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem.
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vál poprašte moukou, rozválejte na něm těsto a vyložte jím formu. Vraťte na dvacet minut do chladničky.
Poté korpus předpečte: nejprve čtvrt hodiny pokrytý pečicím papírem a zatížený suchými fazolemi, poté ještě deset minut samotný, aby zezlátl.
Vejce prošlehejte s mlékem. Posypte korpus polovinou sýra, poklaďte chřestem, zalijte vejci s mlékem a posypte zbylým sýrem. Na spodním roštu v troubě pečte třicet až třicet pět minut, až náplň zpevní a zezlátne.