0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kino pro gurmány: na Barrandově vznikne třídenní filmová restaurace

Kino pro gurmány: na Barrandově vznikne třídenní filmová restaurace
sdílet:
V rámci fimového festivalu Febiofest vytvoří Barrandovské ateliéry speciální restauraci inspirovanou filmovou kuchyní. Na co máte chuť?

Vůbec poprvé pořádá Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest sérii tří ochutnávek inspirovaných filmy, které útočí na chuťové buňky svých diváků. „Jsou to už tři roky, kdy jsme oslovili ředitele Berlinale Dietera Kosslicka k propojení sekce berlínského filmového festivalu Culinary Cinema a Febiofestu. Existují filmy o jídle, u kterých se vám sbíhají sliny, a také jídla, která vypadají jako umělecká díla. Kvalitní filmy a kvalitní jídlo člověka rozhodně kultivují,“ říká programový ředitel Febiofestu Štefan Uhrík o vzniku konceptu kulinárního kina.

Ochutnat Nejlepší recept

24. března, při příležitosti uvedení korejského filmu Nejlepší recept, proběhne první ochutnávka filmové kuchyně, tentokrát v duchu asijské kuchyně. Den poté se bude promítat vášnivý film Mé jméno je láska, který se svým menu přenese diváky do milánských ulic. Poslední večer 26. března bude věnován dokumentu Foodies o nejlepších michelinských restauracích. Všechny degustační večeře připraví přední čeští kuchaři v čele se Zdeňkem Pohlreichem.

OCHUTNÁVKA: Mrkněte na trailer filmu Nejlepší recept:

Lístky bez fronty

Lístky v hodnotě 1500 Kč zahrnují vstupné do restauarce, několikachodové menu a projekci filmu. Jejich prodej již začal, tak ať vám nezmizí před očima. 

Autor: nikita.rybova

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit