Popcornový sáček

Popcornový sáček

Hodnocení receptu
Průměr: 2 ()
Do hodiny 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7226 kcal
Bílkoviny 117 g
Cukr 828 g
Tuky 381 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sladká pozvánka do kina – mládeži přístupno

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 400 g
rostlinný olej 125 ml
krupicový cukr 150 g
vejce 2 ks
menší
podmáslí 250 ml
škrob 1 PL
mléko 100 ml
kypřicí prášek do pečiva 1
Na krém
pudinkový prášek 1.5
mléko 500 ml
moučkový cukr 120 g
máslo 200 g
změklé
žloutek 1 ks
Na dokončení
1 kg
fondán
moučkový cukr
na vál
popcorn 1 bal
červená gelová barva
Jak připravit korpus Do mísy dejte mouku a promíchejte ji se škrobem a kypřicím práškem. Přilijte mléko, podmáslí a olej, přidejte cukr a vejce a vše smíchejte v těsto. Vlijte ho na vymazaný plech o rozměrech 26 x 36 cm a pečte v troubě vyhřáté na 175 °C.



1 Ušlehejte krém Pudink uvařte v mléku podle návodu na obalu a nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu. Cukr, máslo a žloutek vyšlehejte na krém a potom pomalu do směsi zašlehávejte pudink.

2 Sestavte dort
Hotový korpus rozpulte a každou polovinu prořízněte. Jednotlivé pláty namažte krémem a sestavte dort. Tenkou vrstvou krému potřete i vršek a boky dortu.

3 Vyválejte fondán
Dvě třetiny fondánu rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem, aby byl plát velký tak, jako byste chtěli pokrýt dort ze všech stran (včetně spodku). Dort dejte na servírovací talíř.

4 Uhlaďte dort Stěrkou uhlaďte fondán. Přečnívající fondán odřízněte podél celého korpusu kromě kratší přední strany, v přední části ho zahněte tak, aby vznikla kapsa. Tuto část si vypodložte potravinářskou fólií

5 Připravte si pruhy
Do zbylého fondánu vmíchejte (postupně, po malých kapkách) barvu. Fondán vyválejte na pocukrované pracovní ploše a pomocí pravítka a rádýlka nakrájejte na stejně široké dlouhé pruhy.

6 Dokončete sáček
Pruhy vyskládejte na dort (ze spodní strany si je navlhčete štětečkem či prstem namočeným ve vodě, aby vám dobře držely). Odstraňte fólii a do prostoru vtlačte popcorn.


Aby se vše povedlo:

  • Promazání Korpus můžete promazat marmeládou (jahodovou, malinovou), a bude tak pruhovaný i zevnitř. Pokud máte korpus raději vlhčí, potřete jednotlivé pláty vyšlehanou smetanou svařenou s vanilkovým cukrem.
  • Barvení Doporučujeme použít gumové rukavice (které potom vyperete nebo vyhodíte). S barvou pracujte opravdu opatrně, přidat můžete vždy, ubrat nikdy. Na fondán mázněte trošičku barvy a hnětením ji zapracujte. Ze začátku bude fondán mramorovaný, po dalším hnětení se barva hezky sjednotí.
  • Opravy Pokud vám fondán někde praskne, stačí ho namočeným prstem párkrát přetřít a prasklinu zahladit.
  • Popcorn kupte hotový: karamelový nebo sladký barevný.




Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit