Popcornový sáček

Popcornový sáček

2.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7226 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 828 g
Tuky 381 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sladká pozvánka do kina – mládeži přístupno

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 400 g
rostlinný olej 125 ml
krupicový cukr 150 g
vejce 2 ks
menší
podmáslí 250 ml
škrob 1 PL
mléko 100 ml
kypřicí prášek do pečiva 1
Na krém
pudinkový prášek 1.5
mléko 500 ml
moučkový cukr 120 g
máslo 200 g
změklé
žloutek 1 ks
Na dokončení
1 kg
fondán
moučkový cukr
na vál
popcorn 1 bal
červená gelová barva
Jak připravit korpus Do mísy dejte mouku a promíchejte ji se škrobem a kypřicím práškem. Přilijte mléko, podmáslí a olej, přidejte cukr a vejce a vše smíchejte v těsto. Vlijte ho na vymazaný plech o rozměrech 26 x 36 cm a pečte v troubě vyhřáté na 175 °C.



1 Ušlehejte krém Pudink uvařte v mléku podle návodu na obalu a nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu. Cukr, máslo a žloutek vyšlehejte na krém a potom pomalu do směsi zašlehávejte pudink.

2 Sestavte dort
Hotový korpus rozpulte a každou polovinu prořízněte. Jednotlivé pláty namažte krémem a sestavte dort. Tenkou vrstvou krému potřete i vršek a boky dortu.

3 Vyválejte fondán
Dvě třetiny fondánu rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem, aby byl plát velký tak, jako byste chtěli pokrýt dort ze všech stran (včetně spodku). Dort dejte na servírovací talíř.

4 Uhlaďte dort Stěrkou uhlaďte fondán. Přečnívající fondán odřízněte podél celého korpusu kromě kratší přední strany, v přední části ho zahněte tak, aby vznikla kapsa. Tuto část si vypodložte potravinářskou fólií

5 Připravte si pruhy
Do zbylého fondánu vmíchejte (postupně, po malých kapkách) barvu. Fondán vyválejte na pocukrované pracovní ploše a pomocí pravítka a rádýlka nakrájejte na stejně široké dlouhé pruhy.

6 Dokončete sáček
Pruhy vyskládejte na dort (ze spodní strany si je navlhčete štětečkem či prstem namočeným ve vodě, aby vám dobře držely). Odstraňte fólii a do prostoru vtlačte popcorn.


Aby se vše povedlo:

  • Promazání Korpus můžete promazat marmeládou (jahodovou, malinovou), a bude tak pruhovaný i zevnitř. Pokud máte korpus raději vlhčí, potřete jednotlivé pláty vyšlehanou smetanou svařenou s vanilkovým cukrem.
  • Barvení Doporučujeme použít gumové rukavice (které potom vyperete nebo vyhodíte). S barvou pracujte opravdu opatrně, přidat můžete vždy, ubrat nikdy. Na fondán mázněte trošičku barvy a hnětením ji zapracujte. Ze začátku bude fondán mramorovaný, po dalším hnětení se barva hezky sjednotí.
  • Opravy Pokud vám fondán někde praskne, stačí ho namočeným prstem párkrát přetřít a prasklinu zahladit.
  • Popcorn kupte hotový: karamelový nebo sladký barevný.




Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit