Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.7/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Pro zkušené 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10996 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 1758 g
Tuky 381 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladká pozvánka do kina – mládeži přístupno

Suroviny

rostlinný olej 125 ml
vejce 2 ks
menší
škrob 1 PL
mléko 100 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
mléko 500 ml
máslo 200 g
změklé
Na dokončení
popcorn 1 bal
sladký
červená gelová barva

Postup

1

Jak připravit korpus Do mísy dejte mouku a promíchejte ji se škrobem a kypřicím práškem. Přilijte mléko, podmáslí a olej, přidejte cukr a vejce a vše smíchejte v těsto. Vlijte ho na vymazaný plech o rozměrech 26 x 36 cm a pečte v troubě vyhřáté na 175 °C.

Ušlehejte krém: Pudink uvařte v mléku podle návodu na obalu a nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu. Cukr, máslo a žloutek vyšlehejte na krém a potom pomalu do směsi zašlehávejte pudink.

2

Sestavte dort: Hotový korpus rozpulte a každou polovinu prořízněte. Jednotlivé pláty namažte krémem a sestavte dort. Tenkou vrstvou krému potřete i vršek a boky dortu.

3

Vyválejte fondán: Dvě třetiny fondánu rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem, aby byl plát velký tak, jako byste chtěli pokrýt dort ze všech stran (včetně spodku). Dort dejte na servírovací talíř.

4

Uhlaďte dort: Stěrkou uhlaďte fondán. Přečnívající fondán odřízněte podél celého korpusu kromě kratší přední strany, v přední části ho zahněte tak, aby vznikla kapsa. Tuto část si vypodložte potravinářskou fólií

5

Připravte si pruhy: Do zbylého fondánu vmíchejte (postupně, po malých kapkách) barvu. Fondán vyválejte na pocukrované pracovní ploše a pomocí pravítka a rádýlka nakrájejte na stejně široké dlouhé pruhy.

6

Dokončete sáček: Pruhy vyskládejte na dort (ze spodní strany si je navlhčete štětečkem či prstem namočeným ve vodě, aby vám dobře držely). Odstraňte fólii a do prostoru vtlačte popcorn.

Aby se vše povedlo: Promazání Korpus můžete promazat marmeládou (jahodovou, malinovou), a bude tak pruhovaný i zevnitř. Pokud máte korpus raději vlhčí, potřete jednotlivé pláty vyšlehanou smetanou svařenou s vanilkovým cukrem. Barvení Doporučujeme použít gumové rukavice (které potom vyperete nebo vyhodíte). S barvou pracujte opravdu opatrně, přidat můžete vždy, ubrat nikdy. Na fondán mázněte trošičku barvy a hnětením ji zapracujte. Ze začátku bude fondán mramorovaný, po dalším hnětení se barva hezky sjednotí. Opravy Pokud vám fondán někde praskne, stačí ho namočeným prstem párkrát přetřít a prasklinu zahladit. Popcorn kupte hotový: karamelový nebo sladký barevný.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...