Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 15 koulí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1409 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 170 g
Tuky 43 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U popcornových koulí nejde až tolik o výsledek jako o výrobu. Koho by nebavilo uplácat si vlastní ozdobu?

Suroviny

zlatý sirup 60 ml
plus trocha na potření rukou
rum 125 ml
nebo jiný tmavý a výrazný
50 g
mini marshmallows
110 g
zlaté rozínky propláchnuté
sůl špetka
popcorn 100 g
neochucený

Postup

1

Zlatý sirup, máslo, moučkový cukr, rum a marshmallows dejte do menšího hrnce a na mírném plameni přiveďte za stálého míchání k varu. Vařte 5-10 minut, aby směs zhoustla a měla konzistenci sirupu. Přidejte rozinky a špetku soli. Sundejte z ohně a pomocí gumové stěrky vmíchejte popcorn tak, aby byl ve směsi řádně obalený. Potřete si ruce máslem a tvarujte ze směsi koule velikosti golfového míčku. Pomocí špejle koulí protáhněte šňůrku, abyste ji mohli zavěsit a na závěr ji obalte v moučkovém cukru

NĚCO NAVÍC

Koule můžete nejrůzněji obměňovat a vylepšovat. Vynechte rum a přimíchejte brusinky a kousky bílé čokolády, nebo přimíchejte slané ořechy a koule obalte v sezamu. Chcete-li mít koule tmavé, přidejte holandské kakao a pak je obalte ve skořicovém cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...