Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 15 koulí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1409 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 170 g
Tuky 43 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U popcornových koulí nejde až tolik o výsledek jako o výrobu. Koho by nebavilo uplácat si vlastní ozdobu?

Suroviny

zlatý sirup 60 ml
máslo 2 PL
plus trocha na potření rukou
moučkový cukr 120 g
rum 125 ml
nebo jiný tmavý a výrazný
50 g
mini marshmallows
110 g
zlaté rozínky propláchnuté
sůl špetka
popcorn 100 g
neochucený
moučkový cukr
na obal

Zlatý sirup, máslo, moučkový cukr, rum a marshmallows dejte do menšího hrnce a na mírném plameni přiveďte za stálého míchání k varu. Vařte 5–10 minut, aby směs zhoustla a měla konzistenci sirupu. Přidejte rozinky a špetku soli. Sundejte z ohně a pomocí gumové stěrky vmíchejte popcorn tak, aby byl ve směsi řádně obalený. Potřete si ruce máslem a tvarujte ze směsi koule velikosti golfového míčku. Pomocí špejle koulí protáhněte šňůrku, abyste ji mohli zavěsit a na závěr ji obalte v moučkovém cukru

NĚCO NAVÍC

Koule můžete nejrůzněji obměňovat a vylepšovat. Vynechte rum a přimíchejte brusinky a kousky bílé čokolády, nebo přimíchejte slané ořechy a koule obalte v sezamu. Chcete-li mít koule tmavé, přidejte holandské kakao a pak je obalte ve skořicovém cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit