
Ceviche s popcornem
Ekvádorské ceviche je hedvábně hladké a konzistencí se v porovnání s peruánským podobá víc polévce. Solený popcorn coby překvapivá posypka dodá pokrmu další chuťový rozměr a křupavost.
Ingredience
- 180 g syrových loupaných tygřích krevet
- 350 g filetů z mořského vlka, bez kůže
- 1 červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
- 1/2 červené chilli papričky, nasekaná nadrobno
- šťáva z 5 limet
- šťáva z 1 pomeranče
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 červená paprika, nakrájená nadrobno
- 2 rajčata, nakrájená nadrobno
- 2 hrsti nasekaných lístků koriandru
- solený popcorn k podávání
Příprava jídla
1 Krevety vložte do malého rendlíku s vroucí vodou a vařte zhruba 1 minutu, aby právě zrůžověly. Sceďte je, vsypte do mísy s ledovou vodou a po pár minutách důkladně sceďte. Rybu nakrájejte
na 1cm kostičky.
2 Do mísy nasypte krevety, nakrájenou rybu, cibuli a chilli papričku, vlijte šťávu ze 4 limet, pomerančovou šťávu a 4 lžíce ledové vody. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Přesuňte do mělčí nádoby, aby bylo ceviche v tekutině více ponořené, a přímo na povrch položte kus potravinářské fólie, aby obsah nádoby přidržoval v marinádě. Zakryjte a dejte na 1 hodinu do chladničky. Pak zkontrolujte, zda už kyselá marináda prostoupila rybu skrz naskrz (měla by být neprůsvitná, jakoby uvařená). Pokud ne, vraťte ceviche do chladničky na dalších 30 minut až 1 hodinu.
3 Potom vše vyklopte do hlubší mísy a vmíchejte papriku, rajčata, koriandr a šťávu ze zbývající limety. Podle chuti dosolte a dopepřete. Ihned podávejte s mísou popcornu na posypání.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář