Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ceviche s popcornem

Ekvádorské ceviche je hedvábně hladké a konzistencí se v porovnání s peruánským podobá víc polévce. Solený popcorn coby překvapivá posypka dodá pokrmu další chuťový rozměr a křupavost.

Vydání: 2020/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
P
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 180 g syrových loupaných tygřích krevet
    • 350 g filetů z mořského vlka, bez kůže
    • 1 červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
    • 1/2 červené chilli papričky, nasekaná nadrobno
    • šťáva z 5 limet
    • šťáva z 1 pomeranče
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 červená paprika, nakrájená nadrobno
    • 2 rajčata, nakrájená nadrobno
    • 2 hrsti nasekaných lístků koriandru
    • solený popcorn k podávání

Příprava jídla

1 Krevety vložte do malého rendlíku s vroucí vodou a vařte zhruba 1 minutu, aby právě zrůžověly. Sceďte je, vsypte do mísy s ledovou vodou a po pár minutách důkladně sceďte. Rybu nakrájejte
na 1cm kostičky.

2 Do mísy nasypte krevety, nakrájenou rybu, cibuli a chilli papričku, vlijte šťávu ze 4 limet, pomerančovou šťávu a 4 lžíce ledové vody. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Přesuňte do mělčí nádoby, aby bylo ceviche v tekutině více ponořené, a přímo na povrch položte kus potravinářské fólie, aby obsah nádoby přidržoval v marinádě. Zakryjte a dejte na 1 hodinu do chladničky. Pak zkontrolujte, zda už kyselá marináda prostoupila rybu skrz naskrz (měla by být neprůsvitná, jakoby uvařená). Pokud ne, vraťte ceviche do chladničky na dalších 30 minut až 1 hodinu.

3 Potom vše vyklopte do hlubší mísy a vmíchejte papriku, rajčata, koriandr a šťávu ze zbývající limety. Podle chuti dosolte a dopepřete. Ihned podávejte s mísou popcornu na posypání.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Empanadas de morocho s chilli omáčkou ají

Encocado (ryba v kokosové omáčce s rajčaty)

Trhané vepřové à la hornado

Cheesecake s dulce de leche

Přidat komentář