0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 954 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 81 g
Tuky 13 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ekvádorské ceviche je hedvábně hladké a konzistencí se v porovnání s peruánským podobá víc polévce. Solený popcorn coby překvapivá posypka dodá pokrmu další chuťový rozměr a křupavost.

Suroviny

krevety tygří 180 g
syrové loupané
mořský vlk 350 g
filety bez kůže
cibule 1 ks
červená, na tenká půlkolečka
chilli paprička ½ ks
červená, nadrobno
šťáva
šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 1 ks
nadrobno
nadrobno
koriandr čerstvý 2 hrst
nasekané
popcorn
solený, k podávání

1 Krevety vložte do malého rendlíku s vroucí vodou a vařte zhruba 1 minutu, aby právě zrůžověly. Sceďte je, vsypte do mísy s ledovou vodou a po pár minutách důkladně sceďte. Rybu nakrájejte
na 1cm kostičky.

2 Do mísy nasypte krevety, nakrájenou rybu, cibuli a chilli papričku, vlijte šťávu ze 4 limet, pomerančovou šťávu a 4 lžíce ledové vody. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Přesuňte do mělčí nádoby, aby bylo ceviche v tekutině více ponořené, a přímo na povrch položte kus potravinářské fólie, aby obsah nádoby přidržoval v marinádě. Zakryjte a dejte na 1 hodinu do chladničky. Pak zkontrolujte, zda už kyselá marináda prostoupila rybu skrz naskrz (měla by být neprůsvitná, jakoby uvařená). Pokud ne, vraťte ceviche do chladničky na dalších 30 minut až 1 hodinu.

3 Potom vše vyklopte do hlubší mísy a vmíchejte papriku, rajčata, koriandr a šťávu ze zbývající limety. Podle chuti dosolte a dopepřete. Ihned podávejte s mísou popcornu na posypání.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč