Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 954 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 81 g
Tuky 13 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ekvádorské ceviche je hedvábně hladké a konzistencí se v porovnání s peruánským podobá víc polévce. Solený popcorn coby překvapivá posypka dodá pokrmu další chuťový rozměr a křupavost.

Související recepty

Suroviny

krevety tygří 180 g
syrové loupané
mořský vlk 350 g
filety bez kůže
červená, na tenká půlkolečka
červená, nadrobno
šťáva
šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nadrobno
nadrobno
koriandr čerstvý 2 hrst
nasekané
popcorn
solený, k podávání

Postup

1

Krevety vložte do malého rendlíku s vroucí vodou a vařte zhruba 1 minutu, aby právě zrůžověly. Sceďte je, vsypte do mísy s ledovou vodou a po pár minutách důkladně sceďte. Rybu nakrájejte
na 1cm kostičky.

2

Do mísy nasypte krevety, nakrájenou rybu, cibuli a chilli papričku, vlijte šťávu ze 4 limet, pomerančovou šťávu a 4 lžíce ledové vody. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Přesuňte do mělčí nádoby, aby bylo ceviche v tekutině více ponořené, a přímo na povrch položte kus potravinářské fólie, aby obsah nádoby přidržoval v marinádě. Zakryjte a dejte na 1 hodinu do chladničky. Pak zkontrolujte, zda už kyselá marináda prostoupila rybu skrz naskrz (měla by být neprůsvitná, jakoby uvařená). Pokud ne, vraťte ceviche do chladničky na dalších 30 minut až 1 hodinu.

3

Potom vše vyklopte do hlubší mísy a vmíchejte papriku, rajčata, koriandr a šťávu ze zbývající limety. Podle chuti dosolte a dopepřete. Ihned podávejte s mísou popcornu na posypání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...