Ekvádorské ceviche je hedvábně hladké a konzistencí se v porovnání s peruánským podobá víc polévce. Solený popcorn coby překvapivá posypka dodá pokrmu další chuťový rozměr a křupavost.
Suroviny
Postup
Krevety vložte do malého rendlíku s vroucí vodou a vařte zhruba 1 minutu, aby právě zrůžověly. Sceďte je, vsypte do mísy s ledovou vodou a po pár minutách důkladně sceďte. Rybu nakrájejte
na 1cm kostičky.
Do mísy nasypte krevety, nakrájenou rybu, cibuli a chilli papričku, vlijte šťávu ze 4 limet, pomerančovou šťávu a 4 lžíce ledové vody. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Přesuňte do mělčí nádoby, aby bylo ceviche v tekutině více ponořené, a přímo na povrch položte kus potravinářské fólie, aby obsah nádoby přidržoval v marinádě. Zakryjte a dejte na 1 hodinu do chladničky. Pak zkontrolujte, zda už kyselá marináda prostoupila rybu skrz naskrz (měla by být neprůsvitná, jakoby uvařená). Pokud ne, vraťte ceviche do chladničky na dalších 30 minut až 1 hodinu.
Potom vše vyklopte do hlubší mísy a vmíchejte papriku, rajčata, koriandr a šťávu ze zbývající limety. Podle chuti dosolte a dopepřete. Ihned podávejte s mísou popcornu na posypání.