Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na Bílou sobotu vyrazte na trhy pro velikonoční lahůdky

zelenina
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Sváteční Bílou sobotu si můžete vychutnat na farmářských trzích v Praze. Víme, co kde nakoupíte.

Čerstvé kopřivy do kuchyně z Kubáně

Na farmářské tržiště na Kubánském náměstí ve Vršovicích nakoupíte tuto sobotu čerstvé kopřivy do velikonoční nádivky, která se tradičně v tento den objevuje na svátečním stole. K tomu kameninové hrnce na skladování česneku a cibule, první český chřest z Mělnicka, jehněčí klobásky a nadýchané velikonoční mazance. Navíc se můžete v praktické dílně naučit plést pomlázky a ozdobit vajíčka.

Sobota 23. dubna od 8 do 14 hodin, Kubánské náměstí, Praha 10, www.farmarsketrziste.cz

Čerstvá jarní zelenina na Náplavce

Farmářské tržiště Náplavka nabídne čerstvou jarní zeleninu (saláty, rukolu a salátové okurky) z Jihočeské zeleniny. K tomu již připravené zelné saláty a vitaminovou bombu v podobě šťávy z kysaného zelí. Pro koledníky koupíte vajíčka z domácího chovu a ke slavnostní tabuli čerstvé pstruhy z kádí z rybářství Liběchov. Nebudou chybět ani velikonoční dekorace – jarní květiny, pomlázky, malovaná vajíčka a velikonoční věnce.

Sobota 23. dubna od 8 do 14 hodin, Náplavka, Praha 2, www.farmarsketrziste.cz

Čerstvé těstoviny a biolimonády na Kulaťáku

Dejvický Kulaťák vás potěší sedmdesáti stánky, které nabídnou zboží tradiční, jarní i velikonoční. Z novinek by vás mohly zaujmout biolimonády nejrůznějších příchutí (např. brusinka, zázvor, bezinky). Nebudou chybět saláty, jablka, kořenová zelenina a český česnek z Polabské nížiny. K tomu čerstvé těstoviny z Karlových Varů. Na Velikonoce se můžete vybavit kraslicemi, nádivkou, mazanci a jarními bylinkami a květinami.

Sobota 23. dubna, Vítězné náměstí, Praha 6, www.farmarske-trhy.cz

Připravila Jana Kopřivová

 

 

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...