Dejte se bez obav do velikonočního pečení! Letos vám konečně odpadnou starosti, zda vykyne mazanec a beránek se vyklopí z formy, a nebudete muset řešit, čím potěšit malé koledníky.
Bleskový mazanec pro začátečníky
Upečte si mazanec bez kynutí. Je snadný, vláčný a hotový raz dva. Bochánek z tvarohu na rozdíl od kynutého mazance před pečením nenařezávejte do kříže, i když to velí tradice. V místě naříznutí by mohl prasknout a rozjet se do stran. I bez typického kříže však bude voňavý a plný rozinek a mandlí stejně jako kynutá klasika. (recept)
Beránek, který nezůstane ve formě
Celé dva dny jsme pro vás ladili recept na velikonočního beránka, který jde snadno vyklopit z formy. Je krásně nadýchaný, nedusí a díky šlehačkovému těstu nejen skvěle chutná, ale vyniknou na něm i všechny detaily formy. Stačí jen uvázat mašli a lehce pocukrovat… (recept)
Perníčky pro malé koledníky
Medové perníky z tmavé žitné mouky jsou měkké hned po upečení. Můžete je použít jako dekoraci a jejich přípravou zabavit během volných velikonočních dnů děti. Nabídněte je koledníkům místo kupovaných sladkostí. Veselé jarní tvary jsou skvělé pro chuť i pro oko. (recept)