Naše jarní menu a výzdoba je důvod, proč pozvat rodinu či přátele na sváteční oběd. Díky podrobným postupům a receptům zvládnou kompletní přípravu i začátečníci. A hosté budou nadšeni!
„Užijte si velikonoční svátky s blízkými a pozvěte je na skvělý sváteční oběd,“ říká redaktorka Apetitu Kateřina Švejdová. „Rozhodli jsme se tentokrát, že vám kromě receptů – vhodných i pro kuchařské začátečníky – ukážeme také podrobný postup, jak krásně prostřít stůl,“ popisuje Katka.
Od naší dekor stylistky Báry Fišerové jsme pro vás získali všechny adresy obchodů, kde zapůjčila nádobí a textil na focení, a při přípravě velikonoční výzdoby jsme jí (i s fotografem) koukali pod ruce, takže vám v dubnovém Apetitu krok za krokem předvedeme, jak připravit velikonoční věnec, vázičky ze skořápek i techniku, kterou zdobila vajíčka. Budete překvapeni, jak snadno a rychle docílíte úžasného efektu!
Velikonoční menu podle Apetitu:
- Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami
- Vepřová pečeně s bylinkami a šunkovou krustou
- Jarní bramborový salát
- Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy
- Avokádový salát s rajčaty a slaninou
- Dort s malinami a pistáciemi