Velikonoční nádivka podle Marty

Velikonoční nádivka podle Marty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivka podle Marty

3.5 / 5. Počet hodnocení: 164
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5641 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 470 g
Tuky 262 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně nádivky vás bude dohánět k šílenství. A to ještě nevíte, že je krásně vláčná a přitom úžasně křupavá. Jo, sádlo je sádlo. Ovšem: výslednou chuť absolutně nepřehluší, naopak!

Suroviny

rohlíky 10 ks
nakrájené nadrobno
vejce 7 ks
mléko 200 ml
polotučné
sůl
pepř
muškátový oříšek
uzený bůček 350 g
sádlo 2 PL
kopřiva 2 hrsti
mladé, nasekané a propláchnuté
pažitka 1 PL
nasekaná
petržel 1 PL
nasekaná
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo 1 PL

1 Rohlíky nasypte do větší mísy. Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs přelijte na rohlíky a nechte je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá.

2 Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky. V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte. Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům. Promíchejte, přisypte kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte, případně dosolte; vmíchejte prášek do pečiva.

3 V plechu nebo větším pekáčku rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku. Troubu předehřejte na 200 °C a pečte nádivku dozlatova.

NĚCO NAVÍC:
Bůček je bůček, ale příště zkuste uzené nahradit lehčí variantou. Velikonoční nádivka by totiž na rozdíl od té vánoční měla obsahovat spíš bílá masa, tedy jehněčí, telecí, králičí nebo dokonce kuřecí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit