0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční nádivka podle Marty

Velikonoční nádivka podle Marty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivka podle Marty

4.7/5 Počet hodnocení: 170
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5641 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 470 g
Tuky 262 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně nádivky vás bude dohánět k šílenství. A to ještě nevíte, že nádivka podle tohoto receptu je krásně vláčná a přitom úžasně křupavá. Jo, sádlo je sádlo. Ovšem: výslednou chuť absolutně nepřehluší, naopak!

Suroviny

rohlíky 10 ks
nakrájené nadrobno
vejce 7 ks
mléko 200 ml
polotučné
sůl
pepř
muškátový oříšek
sádlo 2 PL
kopřiva 2 hrsti
mladé, nasekané a propláchnuté
pažitka 1 PL
nasekaná
petržel 1 PL
nasekaná
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
máslo 1 PL

Postup

1

Rohlíky nasypte do větší mísy.

2

Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.

3

Směs přelijte na rohlíky a nechte je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá.

4

Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky.

5

V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte.

6

Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům.

7

Promíchejte, přisypte kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte, případně dosolte; vmíchejte prášek do pečiva.

8

V plechu nebo větším pekáčku rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku.

9

Troubu předehřejte na 200 °C a pečte nádivku dozlatova.

NĚCO NAVÍC:
Bůček je bůček, ale příště zkuste uzené nahradit lehčí variantou. Velikonoční nádivka by totiž na rozdíl od té vánoční měla obsahovat spíš bílá masa, tedy jehněčí, telecí, králičí nebo dokonce kuřecí.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Eva Stvanova

Místo pažitky, petržele a kopřiv jsem dala 4 hrstě rukoly:-)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč