Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční nádivka podle Marty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 180
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5641 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 470 g
Tuky 262 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně nádivky vás bude dohánět k šílenství. A to ještě nevíte, že nádivka podle tohoto receptu je krásně vláčná a přitom úžasně křupavá. Jo, sádlo je sádlo. Ovšem: výslednou chuť absolutně nepřehluší, naopak!

Suroviny

nakrájené nadrobno
vejce 7 ks
mléko 200 ml
polotučné
sůl
pepř
kopřiva 2 hrsti
mladé, nasekané a propláchnuté
pažitka 1 PL
nasekaná
petržel 1 PL
nasekaná
kypřicí prášek do pečiva ½ bal

Postup

1

Rohlíky nasypte do větší mísy.

2

Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.

3

Směs přelijte na rohlíky a nechte je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá.

4

Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky.

5

V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte.

6

Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům.

7

Promíchejte, přisypte kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte, případně dosolte; vmíchejte prášek do pečiva.

8

V plechu nebo větším pekáčku rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku.

9

Troubu předehřejte na 200 °C a pečte nádivku dozlatova.

NĚCO NAVÍC:
Bůček je bůček, ale příště zkuste uzené nahradit lehčí variantou. Velikonoční nádivka by totiž na rozdíl od té vánoční měla obsahovat spíš bílá masa, tedy jehněčí, telecí, králičí nebo dokonce kuřecí.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

27.03.2016 18:42

Místo pažitky, petržele a kopřiv jsem dala 4 hrstě rukoly:-)

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč