0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

2.9/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2719 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 171 g
Tuky 108 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králičí maso by bylo samo o sobě příliš suché, proto do této nádivky namelte prorostlejší uzené nebo přidejte kousek slaniny.

Suroviny

králičí maso 400 g
housky 3 ks
na kostičky
vývar 100 ml
z uzeného masa
mléko 100 ml
vejce 4 ks
pórek 150 g
mrkev 150 g
pažitka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
na zahuštění (asi 2 hrsti) + na formu
máslo
na formu

1 Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou. Maso omyjte a zvlášť uvařte uzené a zvlášť králičí maso.

2 Uvařené uzené maso umelte, králíka a housky nakrájejte na kostičky. Pečivo vložte do mísy, zalijte vývarem a mlékem a nechte vsáknout.

3 Přidejte mleté uzené a promíchejte. Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte, mrkev nahrubo nastrouhejte a obojí v cedníku spařte horkou vodou. Nechte okapat a přidejte s králičím masem do mísy k housce.

4 Vmíchejte pažitku, prošlehaná vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby zahustěte strouhankou a přesuňte do připravené formy. Pečte 45–50 minut dozlatova, pak nechte chvíli zchladnout na mřížce. Vyklopte a krájejte na porce. Nádivku podávejte teplou i studenou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...