0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

3 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2719 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 171 g
Tuky 108 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králičí maso by bylo samo o sobě příliš suché, proto do této nádivky namelte prorostlejší uzené nebo přidejte kousek slaniny.

Suroviny

uzené maso 350 g
králičí maso 400 g
housky 3 ks
na kostičky
vývar 100 ml
z uzeného masa
mléko 100 ml
vejce 4 ks
pórek 150 g
mrkev 150 g
pažitka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
na zahuštění (asi 2 hrsti) + na formu
máslo
na formu

1 Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou. Maso omyjte a zvlášť uvařte uzené a zvlášť králičí maso.

2 Uvařené uzené maso umelte, králíka a housky nakrájejte na kostičky. Pečivo vložte do mísy, zalijte vývarem a mlékem a nechte vsáknout.

3 Přidejte mleté uzené a promíchejte. Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte, mrkev nahrubo nastrouhejte a obojí v cedníku spařte horkou vodou. Nechte okapat a přidejte s králičím masem do mísy k housce.

4 Vmíchejte pažitku, prošlehaná vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby zahustěte strouhankou a přesuňte do připravené formy. Pečte 45–50 minut dozlatova, pak nechte chvíli zchladnout na mřížce. Vyklopte a krájejte na porce. Nádivku podávejte teplou i studenou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit