0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na cestách s Grand Restaurant Festivalem

Na cestách s Grand Restaurant Festivalem
sdílet:
O víkendu odstartoval Grand Restaurant Festival, díky kterému můžete ochutnat nabídku spousty vyhlášených restaurací za rozumné ceny. Kromě toho se ale můžete s tímto festivalem vydat na gastronomický průzkum Prahy, Plzně, nebo dokonce Olomouce. Z Grand Restaurant Festivalu se tak pomalu stává gastronomická cestovní kancelář. 

Koncept Mňam výletů je jednoduchý: vyberete si trasu (aktuálně jsou na výběr čtyři trasy po Praze a jedna z Prahy do Plzně), koupíte si jízdenku (tedy zaplatíte rezervaci) a pak už se jen v danou hodinu dostavíte na určené místo. Starostem dáte vale a jen si užíváte, autobus vás vozí z restaurace do restaurace, ochutnávka stíhá ochutnávku, šéfkuchaři se předhánějí ve vtipných historkách a fíglech z kuchyně, zuřivě si poznamenáváte vína, která vám chutnají, a sbíráte vizitky zajímavých lidí, se kterými jste se sešli u stolu nad fantastickým jídlem. Zkrátka a dobře – výlet s Mňam Busem je příjemně a chutně strávené odpoledne, na jehož konci budete mít nové přátele, spoustu tipů, kam na jídlo nebo nákup, a příjemně plné bříško.

Na výlet Mňam vlakem


Letos poprvé vyrazil za dobrým jídlem kromě Mňam Busů i Mňam Vlak. S ním vás čeká výlet, který si příští rok nesmíte nechat ujít. Už jen proto, že jízda vlakem je zážitek a do Olomouce také nejezdíte každý den. Prozkoumáte nabídku jídelních vozů JLV, pod kterou jsou podepsaní šéfkuchaři Jiří Král a Jaroslav Sapík, a ochutnáte Olomouc, a to jak po gastronomické, tak po historické stránce – v programu totiž nechybí ani krátká prohlídka města. Na čerstvém vzduchu vám příjemně vytráví a průvodce o městě prozradí spoustu zajímavostí, kterými můžete perlit doma i na baru.

 

Do Plzně Mňam busem


Já se do Olomouce vracím už za měsíc, dát si nášup králičího stehna pečeného s bůčkem, koláčů z plotny s jablečnými povidly z Hotelu Alley a také prozkoumat zbylé festivalové restaurace. Pokud ještě nemáte plány na tento víkend, skočte po posledních volných místech Mňam Busu do Plzně! Mám takové tušení, že vyzrálý steak z hovězí veverky bude jídlo, na které se nezapomíná!

 

 

 

Připravila Darina Sieglová
Foto: Matěj Konečný

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit