Elegantní jídlo, které můžete směle předložit návštěvě.
Suroviny
Postup
Ingredience na zálivku smíchejte v misce a dochuťte solí a pepřem. Nechte stranou.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Na poslední minutu vaření k nim přisypte hrášek (pokud máte tzv. cukrový v luscích, překrájejte je šikmo na menší kousky).
Mezitím rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi nebo woku olej, vsypte do něj česnek i chilli papričku a na nepříliš silném plameni je asi půl minuty smažte, aby se česnek krásně rozvoněl, ale nezhnědl. Vsypte krevety, zvyšte teplotu a smažte zhruba tři minuty, až krevety zrůžoví.
Přisypte rajčata a za občasného míchání asi tři minuty smažte. Těstoviny s hráškem sceďte a přisypte do pánve. Posypte lístky bazalky, natrhanými na menší kousky, osolte a opepřete.
Salátové listy přelijte limetkovou zálivkou a podávejte k těstovinám; na stůl můžete dát i čerstvou bagetu, jíž ,vyluxujete‘ z talířů zbylou lahodnou šťávu.
Jedna porce obsahuje cca: 1394 kJ, 32 g bílkovin, 42 g cukrů, 5 g tuku, 1 g nasycených mastných kyselin, 3 g vlákniny, 2 g přidaného cukru, 0,9 g soli
Komentáře