Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Salát s garnáty, špenátem a avokádem

Salát s garnáty, špenátem a avokádem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1118 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 61 g
Tuky 67 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Úžasná chuť a jednoduchá příprava! Tenhle salát je typickým příkladem toho, že stačí chytře zkombinované přísady, pár snadných kroků, a báječný výsledek je na světě

Suroviny

chilli paprička 1 ks
česnek 1
najemno
limeta 1 ks
šťáva a kůra
1 PL
sójová omačka
sezamový olej 1 PL
garnát 200 g
velké, vařené, oloupané
špenát 150 g
čerstvý, omyté, osušené
avokádo 2 ks
velká
sůl
1. Jemně nasekejte chilli papričku, a pokud nemáte rádi příliš pálivá jídla, odstraňte semínka. Ve velké míse smíchejte papričku s česnekem, limetkovou šťávou i kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

2. Přidejte garnáty a důkladně je v marinádě obalte (pokud máte čas, nechte je zhruba hodinu marinovat v lednici).

3. Garnáty vyjměte a do marinády místo nich vložte lístky špenátu. Obalte je v marinádě a poté přesuňte do servírovací mísy. Pokrájejte avokáda na kousky a spolu s garnáty je rozložte na zelené lístky. Ochutnejte a případně dosolte.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.41

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit