0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Národní finále o nejlepšího výčepního vyhrál Svoboda z Konviktu

cepovani piva
pivo vycep sklenice , ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Národní finále pátého ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender o nejlepšího výčepního zná svého vítěze. Je jím Lukáš Svoboda z pivnice Konvikt v Praze.

Postup do mezinárodního finále

Spolu s titulem národního vítěze získal zájezd do Dánska, spojený s návštěvou provozovny loňského absolutního vítěze, pivo na rok zdarma a samozřejmě si zajistil účast na mezinárodním finále. Zde se utká o titul nejlepšího výčepního světa v konkurenci zástupců z dalších 19 zemí. „V mezinárodním finále se sejde určitě velká konkurence. Mojí výhodou ale může být i to, že už mám soutěžní zkušenosti z New Yorku 2006,“ zhodnotil své šance Lukáš Svoboda.

Co musí správný výčepní umět

K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal mistr světa, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo. Důležitými argumenty pro vítězství jsou i charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj, znalosti z oblasti výroby, historie piva a péče o něj.

Svoboda obstál v konkurenci 250 barmanů

Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2010 se přihlásilo 251 českých výčepních a barmanů. Z kvalifikace postoupilo do čtyř regionálních kol vždy 35 nejlepších výčepních. V národním finále se jich utkalo 20.

Nejlepší výčepní v soutěži Pilsner Urquell Master Bartender:

Lukáš Svoboda, Pivnice Konvikt, Praha

Jana Zachariášová, VŠK Terč, Brno 

Miroslav Vorlík, Restaurace Na Spilce, Plzeň

Související články

Vařte s pivem
  • Tipy a triky

Vařte s pivem

Nakypří, ochutí a dodá jídlu správný šmrnc....
Na stůl se nese pivo
  • Zajímavosti

Na stůl se nese pivo

Vychutnejte si náš národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři! Podzimní dny se nesou ve znamení sytých, masitých jídel, která nás mají zahřát a zvednout nám náladu. S těmi se krásně pojí pivo. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?
  • Zdraví a výživa

Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?

Internet i knihy jsou plné nejrůznějších způsobů, jak zhubnout. Od jablečné diety, přes nízkosacharidovou, bezlepkovou až po různé hladovky. Jenže ne každá cesta k hubenějšímu já je zdravá. Co si můžete nezdravým hubnutím způsobit? ...

Obchod Apetit