Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 2 malé sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 208 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 40 g
Tuky 3 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citlivé nosy proti této lahůdce protestují do okamžiku, než ji ochutnají. Pak jí podlehnou…

Suroviny

na proužky
na kolečka
na kolečka
sůl
pepř
ocet 10 ml
provensálské koření
česnek 3 stroužek
prolisované
olej
na zalití

Postup

1

Papriku, cibuli a feferonky vložte do misky, zakápněte octem, osolte a opepřete. Přimíchejte olivy, provensálské koření a česnek. Na závěr zlehka přimíchejte sýr.

2

Směs opatrně přesuňte do dvou uzavíratelných sklenic (o obsahu přibližně 200 ml), dolijte olejem, zavíčkujte a nechte dva dny odpočívat v lednici.

DOMÁCÍ PIVNÍ SÝR Rozkrájejte tvrdý tvaroh na kostky a nechte ho na talíři na teplém místě trochu oschnout. Osolte, posypte kmínem, pokropte pivem a nechte hodinu stát. Pak tvaroh napěchujte do kameninového hrnku, zakryjte ho utěrkou, přikryjte pokličkou a dejte tak na čtyři dny do tepla, aby mohl zrát. Směs každý den pokapejte pivem. Hotový sýr skladujte v lednici a rychle snězte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín