Naložený pivní sýr

Naložený pivní sýr

3.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Na 2 malé sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 208 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 40 g
Tuky 3 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citlivé nosy proti této lahůdce protestují do okamžiku, než ji ochutnají. Pak jí podlehnou…

Suroviny

paprika červená 1 ks
na proužky
cibule 2 ks
na kolečka
feferonky 2 ks
na kolečka
sůl
pepř
ocet 10 ml
olivy zelené 1 hrst
provensálské koření
česnek 3 stroužek
prolisované
sýr pivní 200 g
olej
na zalití

1 Papriku, cibuli a feferonky vložte do misky, zakápněte octem, osolte a opepřete. Přimíchejte olivy, provensálské koření a česnek. Na závěr zlehka přimíchejte sýr.

2 Směs opatrně přesuňte do dvou uzavíratelných sklenic (o obsahu přibližně 200 ml), dolijte olejem, zavíčkujte a nechte dva dny odpočívat v lednici.

DOMÁCÍ PIVNÍ SÝR Rozkrájejte tvrdý tvaroh na kostky a nechte ho na talíři na teplém místě trochu oschnout. Osolte, posypte kmínem, pokropte pivem a nechte hodinu stát. Pak tvaroh napěchujte do kameninového hrnku, zakryjte ho utěrkou, přikryjte pokličkou a dejte tak na čtyři dny do tepla, aby mohl zrát. Směs každý den pokapejte pivem. Hotový sýr skladujte v lednici a rychle snězte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit