Citlivé nosy proti této lahůdce protestují do okamžiku, než ji ochutnají. Pak jí podlehnou…
Suroviny
1 Papriku, cibuli a feferonky vložte do misky, zakápněte octem, osolte a opepřete. Přimíchejte olivy, provensálské koření a česnek. Na závěr zlehka přimíchejte sýr.
2 Směs opatrně přesuňte do dvou uzavíratelných sklenic (o obsahu přibližně 200 ml), dolijte olejem, zavíčkujte a nechte dva dny odpočívat v lednici.
DOMÁCÍ PIVNÍ SÝR Rozkrájejte tvrdý tvaroh na kostky a nechte ho na talíři na teplém místě trochu oschnout. Osolte, posypte kmínem, pokropte pivem a nechte hodinu stát. Pak tvaroh napěchujte do kameninového hrnku, zakryjte ho utěrkou, přikryjte pokličkou a dejte tak na čtyři dny do tepla, aby mohl zrát. Směs každý den pokapejte pivem. Hotový sýr skladujte v lednici a rychle snězte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů)
- Chuťovky k pivu: 21 receptů na dokonalé pohoštění(21 receptů)