Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem
Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

4.2/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1614 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 146 g
Tuky 92 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechceme, ale musíme se opakovat: Dejte si k tomu studené pivo!

Suroviny

česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl a pepř
předvařený
škrob 1 ČL
malá, napůl a podélně na plátky
či slunečnicový olej na pomazání

Postup

1

Zakysanou smetanu smíchejte s česnekem a lžící petrželky. Osolte a dejte do chladničky.

2

Uzený bůček nakrájejte na nudličky, brambory nastrouhejte nahrubo a sceďte z nich vodu. Smíchejte s bůčkem, škrobem, cibulí a zbylou petrželkou . Osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte pivní sýr na na kostičky.

3

Předehřejte troubu na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olejem. Ze směsi na něj udělejte placičky a dejte do trouby. Po 10 minutách vyjměte a pomastěte bramboráčky i shora. Vraťte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte s česnekovou smetanou.

CO NA TO ŘEZNÍK
Dozlatova a dokřupava opečené brambory s uzeným bůčkem a k tomu studená česneková omáčka: co může být víc? Zaujalo mě, že v bramboráčcích není žádné vejce ani mouka, takže tím pádem jsou pak velmi křupavé, i když neplavou v tuku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín