Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

4.3/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1614 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 146 g
Tuky 92 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechceme, ale musíme se opakovat: Dejte si k tomu studené pivo!

Suroviny

česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl a pepř
předvařený
škrob 1 ČL
malá, napůl a podélně na plátky
či slunečnicový olej na pomazání

1 Zakysanou smetanu smíchejte s česnekem a lžící petrželky. Osolte a dejte do chladničky.

2 Uzený bůček nakrájejte na nudličky, brambory nastrouhejte nahrubo a sceďte z nich vodu. Smíchejte s bůčkem, škrobem, cibulí a zbylou petrželkou . Osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte pivní sýr na na kostičky.

3 Předehřejte troubu na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olejem. Ze směsi na něj udělejte placičky a dejte do trouby. Po 10 minutách vyjměte a pomastěte bramboráčky i shora. Vraťte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte s česnekovou smetanou.

CO NA TO ŘEZNÍK
Dozlatova a dokřupava opečené brambory s uzeným bůčkem a k tomu studená česneková omáčka: co může být víc? Zaujalo mě, že v bramboráčcích není žádné vejce ani mouka, takže tím pádem jsou pak velmi křupavé, i když neplavou v tuku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč