Nechceme, ale musíme se opakovat: Dejte si k tomu studené pivo!
Suroviny
Postup
Zakysanou smetanu smíchejte s česnekem a lžící petrželky. Osolte a dejte do chladničky.
Uzený bůček nakrájejte na nudličky, brambory nastrouhejte nahrubo a sceďte z nich vodu. Smíchejte s bůčkem, škrobem, cibulí a zbylou petrželkou . Osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte pivní sýr na na kostičky.
Předehřejte troubu na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olejem. Ze směsi na něj udělejte placičky a dejte do trouby. Po 10 minutách vyjměte a pomastěte bramboráčky i shora. Vraťte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte s česnekovou smetanou.
CO NA TO ŘEZNÍK
Dozlatova a dokřupava opečené brambory s uzeným bůčkem a k tomu studená česneková omáčka: co může být víc? Zaujalo mě, že v bramboráčcích není žádné vejce ani mouka, takže tím pádem jsou pak velmi křupavé, i když neplavou v tuku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů )