Pivní chléb, který připravíte bez kynutí, skvěle podtrhne pomazánka z romadúru, tvarohu, cibulky a sladké papriky s kmínem. A samozřejmě pivo.
Suroviny
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek, sůl a sodu. Do směsi nastrouhejte máslo a vmíchejte kmín.
V jiné míse promíchejte vejce, podmáslí a většinu piva a pak přidejte k moučné směsi. Lžící poté vymíchejte řidší těsto; podle potřeby přilijte pivo.
Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a jemně zpracovávejte asi 10 minut. Pak z něj vytvarujte oválný bochník tak, aby se vešel do formy o velikosti asi 13 x 23 centimetrů. Na povrchu bochník párkrát našikmo přejeďte zubatým nožem.
Pečte 1 až 1 a čtvrt hodiny uprostřed trouby předehřáté na 180 °C, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde z těsta suchá. Nechte vychladnout na mřížce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Upečte si křupavý chléb bez kynutí!(5 receptů )