Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 55
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2898 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 367 g
Tuky 91 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pivní chléb, který připravíte bez kynutí, skvěle podtrhne pomazánka z romadúru, tvarohu, cibulky a sladké papriky s kmínem. A samozřejmě pivo.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 PL
do pečiva
sůl 1 ČL
kmín 4 ČL
celý
vejce 2 ks

Postup

1

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek, sůl a sodu. Do směsi nastrouhejte máslo a vmíchejte kmín.

2

V jiné míse promíchejte vejce, podmáslí a většinu piva a pak přidejte k moučné směsi. Lžící poté vymíchejte řidší těsto; podle potřeby přilijte pivo.

3

Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a jemně zpracovávejte asi 10 minut. Pak z něj vytvarujte oválný bochník tak, aby se vešel do formy o velikosti asi 13 x 23 centimetrů. Na povrchu bochník párkrát našikmo přejeďte zubatým nožem.

4

Pečte 1 až 1 a čtvrt hodiny uprostřed trouby předehřáté na 180 °C, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde z těsta suchá. Nechte vychladnout na mřížce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč