Kmínový chléb s pivem

Kmínový chléb s pivem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2898 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 367 g
Tuky 91 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pivní chléb, který připravíte bez kynutí, skvěle podtrhne pomazánka z romadúru, tvarohu, cibulky a sladké papriky s kmínem. A samozřejmě pivo.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
krupicový cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
do pečiva
sůl 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
máslo 60 g
kmín 4 ČL
celý
vejce 2 ks
podmáslí 180 ml
pivo světlé 180 ml

1 Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek, sůl a sodu. Do směsi nastrouhejte máslo a vmíchejte kmín.

2 V jiné míse promíchejte vejce, podmáslí a většinu piva a pak přidejte k moučné směsi. Lžící poté vymíchejte řidší těsto; podle potřeby přilijte pivo.

3 Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a jemně zpracovávejte asi 10 minut. Pak z něj vytvarujte oválný bochník tak, aby se vešel do formy o velikosti asi 13 x 23 centimetrů. Na povrchu bochník párkrát našikmo přejeďte zubatým nožem.

4 Pečte 1 až 1 a čtvrt hodiny uprostřed trouby předehřáté na 180 °C, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde z těsta suchá. Nechte vychladnout na mřížce.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit