0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vařte s pivem

Vařte s pivem
sdílet:

Nakypří, ochutí a dodá jídlu správný šmrnc.

Alkoholický nápoj, který se vyrábí z obilného sladu, vody a chmele kvašením pivovarských kvasinek, známe u nás již od konce 10. století. A pár století později se jeho výroba stala jedním z nejlepších způsobů obživy. Aktuálně nás baví trend zakládání malých pivovarů, které často vaří netradiční až experimentální piva. Pokud vám pivo dosud nechutnalo, nejspíš jste zatím nenarazili na to pravé. V létě se koná spousta pivních festivalů, tak toho využijte k objevování nových chutí.

Jak vařit s pivem

Nejčastějším využitím piva v kuchyni jsou marinády na maso. Jeho lehce nahořklá chuť dodává masovým pokrmům ten správný finální šmrnc. Do gulášů a tmavých omáček používejte pivo tmavé. Když přidáte trošku piva i do těsta, krásně nakyne a bude kypré.

Co uvařit s pivem:

Připravila Nikita Rybová
 

Související články

Nechutná vám pivo v hospodě? Uvařte si své vlastní
  • Zajímavosti

Nechutná vám pivo v hospodě? Uvařte si své vlastní

Ve dnech 18. února a 3. března 2012 se v minipivovaru Slepý krtek v Ujkovicích konají kurzy vaření piva v domácích podmínkách. Naučíte se základní postupy a technologii vaření piva z klasických pivovarnických surovin, tedy ze sladu, chmele...
Jak vychladit pivo
  • Tipy a triky

Jak vychladit pivo

Klasik ví, že ze sedmého schodu chutná nejlépe. Pokud se neřadíte ke šťastným majitelům studeného sklepa, můžete pivo vychladit i jinak....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit