0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vařte s pivem

Vařte s pivem
sdílet:

Nakypří, ochutí a dodá jídlu správný šmrnc.

Alkoholický nápoj, který se vyrábí z obilného sladu, vody a chmele kvašením pivovarských kvasinek, známe u nás již od konce 10. století. A pár století později se jeho výroba stala jedním z nejlepších způsobů obživy. Aktuálně nás baví trend zakládání malých pivovarů, které často vaří netradiční až experimentální piva. Pokud vám pivo dosud nechutnalo, nejspíš jste zatím nenarazili na to pravé. V létě se koná spousta pivních festivalů, tak toho využijte k objevování nových chutí.

Jak vařit s pivem

Nejčastějším využitím piva v kuchyni jsou marinády na maso. Jeho lehce nahořklá chuť dodává masovým pokrmům ten správný finální šmrnc. Do gulášů a tmavých omáček používejte pivo tmavé. Když přidáte trošku piva i do těsta, krásně nakyne a bude kypré.

Co uvařit s pivem:

Připravila Nikita Rybová
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč