Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vařte s pivem

Vařte s pivem
sdílet:

Nakypří, ochutí a dodá jídlu správný šmrnc.

Alkoholický nápoj, který se vyrábí z obilného sladu, vody a chmele kvašením pivovarských kvasinek, známe u nás již od konce 10. století. A pár století později se jeho výroba stala jedním z nejlepších způsobů obživy. Aktuálně nás baví trend zakládání malých pivovarů, které často vaří netradiční až experimentální piva. Pokud vám pivo dosud nechutnalo, nejspíš jste zatím nenarazili na to pravé. V létě se koná spousta pivních festivalů, tak toho využijte k objevování nových chutí.

Jak vařit s pivem

Nejčastějším využitím piva v kuchyni jsou marinády na maso. Jeho lehce nahořklá chuť dodává masovým pokrmům ten správný finální šmrnc. Do gulášů a tmavých omáček používejte pivo tmavé. Když přidáte trošku piva i do těsta, krásně nakyne a bude kypré.

Co uvařit s pivem:

Připravila Nikita Rybová
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín