0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nová služba pomůže celiakům ve výběru restaurace

Nová služba pomůže celiakům ve výběru restaurace
sdílet:
Pokud máte alergii na lepek, máme pro vás tip, jak vyhledat bezpečnou bezlepkovou restauraci.

Na bezlepkové polední menu


Počet lidí s celiakií přibývá a české restaurace se rozhodly vyjít jim vstříc a zavádějí bezlepkové pokrmy na svá menu. Na stránkách www.LunchTime.cz nyní naleznete praktickou službu, která vám pomůže vyhledat restaurace, které bezlepková polední menu nabízejí. Portál se navíc neustále rozšiřuje o další restaurace, které tato speciální menu zavádějí.   

Co je celiakie?


Jedná se o nevyléčitelnou alergii na gluten neboli lepek, který je obsažen v obilovinách – ty jsou v našich podmínkách základem většiny pokrmů. Naštěstí již existuje řada výrobců, kteří se specializují na výrobu potravin bez lepku. Celiakie se vyskytuje především u lidí, kteří mají pro tuto nemoc genetické předpoklady. Další příčinou onemocnění může být také stres nebo virová infekce. Celiakova trávicí soustava není schopna strávit potraviny obsahující lepek, a jedinou účinnou léčbou je tak dodržování přísné bezlepkové diety.

Připravila Nikola Kricnerová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit