Bezlepkový chléb se sušenými rajčaty

Bezlepkový chléb se sušenými rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu 1 bochník

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3369 kcal
Bílkoviny 90 g
Cukr 243 g
Tuky 215 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Výborný chléb, který máte hotový za chvilku! Droždí nahrazuje prášek do pečiva, takže nemusíte čekat, až bochník dostatečně nakyne. A parmazán i sušená rajčata vás v tu ránu přenesou do Itálie…

Suroviny

mouka bezlepková 200 g
nebo hladká bílá mouka
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
pro celiaky dr. Oetker
podmáslí 300 ml
nebo plnotučné mléko s vymačkaným citronem
vejce 3 ks
rajčatový protlak 1 ČL
olivový olej 2 PL
sušená rajčata 6 ks
pokrájená
parmazán 25 g
nastrouhaný
tuk
na vymazání formy
1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do velké mísy prosijte mouku, sůl a kypřicí prášek. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak i olej; promíchejte a přelijte k suchým přísadám. Nakonec vsypte sušená rajčata a polovinu parmazánu.

2. Vymažte 900g formu na biskupský chlebíček a vylijte do ní těsto. Bochník poprašte strouhaným parmazánem a pečte padesát minut až hodinu. Pak do něj zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí vlhké drobečky, je chléb hotový. Vyklopte ho a nechte chladnout na mřížce. 

Obchod Apetit