Výborný chléb, který máte hotový za chvilku! Droždí nahrazuje prášek do pečiva, takže nemusíte čekat, až bochník dostatečně nakyne. A parmazán i sušená rajčata vás v tu ránu přenesou do Itálie…
1 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do velké mísy prosijte mouku, sůl a kypřicí prášek. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak i olej; promíchejte a přelijte k suchým přísadám. Nakonec vsypte sušená rajčata a polovinu parmazánu.
2 Vymažte 900g formu na biskupský chlebíček a vylijte do ní těsto. Bochník poprašte strouhaným parmazánem a pečte padesát minut až hodinu. Pak do něj zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí vlhké drobečky, je chléb hotový. Vyklopte ho a nechte chladnout na mřížce.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 16:02
Apetit 1/06
Anonym
27.11.2008 18:40
???Otázka???