Výborný chléb, který máte hotový za chvilku! Droždí nahrazuje prášek do pečiva, takže nemusíte čekat, až bochník dostatečně nakyne. A parmazán i sušená rajčata vás v tu ránu přenesou do Itálie…
Suroviny
mouka bezlepková
200
g
nebo hladká bílá mouka
sůl
1
ČL
kypřicí prášek do pečiva
3
ČL
podmáslí
300
ml
nebo plnotučné mléko s vymačkaným citronem
vejce
3
ks
rajčatový protlak
1
ČL
olivový olej
2
PL
sušená rajčata
7
ks
pokrájená
parmazán
25
g
nastrouhaný
tuk
na vymazání formy
Postup
1
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do velké mísy prosijte mouku, sůl a kypřicí prášek. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak i olej; promíchejte a přelijte k suchým přísadám. Nakonec vsypte sušená rajčata a polovinu parmazánu.
2
Vymažte 900g formu na biskupský chlebíček a vylijte do ní těsto. Bochník poprašte strouhaným parmazánem a pečte padesát minut až hodinu. Pak do něj zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí vlhké drobečky, je chléb hotový. Vyklopte ho a nechte chladnout na mřížce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )
Komentáře