0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezlepkový chléb se sušenými rajčaty

Bezlepkový chléb se sušenými rajčaty

3.7 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 1 bochník

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3652 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 253 g
Tuky 239 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborný chléb, který máte hotový za chvilku! Droždí nahrazuje prášek do pečiva, takže nemusíte čekat, až bochník dostatečně nakyne. A parmazán i sušená rajčata vás v tu ránu přenesou do Itálie…

Suroviny

mouka bezlepková 200 g
nebo hladká bílá mouka
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
podmáslí 300 ml
nebo plnotučné mléko s vymačkaným citronem
vejce 3 ks
rajčatový protlak 1 ČL
olivový olej 2 PL
sušená rajčata 7 ks
pokrájená
parmazán 25 g
nastrouhaný
tuk
na vymazání formy

1 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do velké mísy prosijte mouku, sůl a kypřicí prášek. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak i olej; promíchejte a přelijte k suchým přísadám. Nakonec vsypte sušená rajčata a polovinu parmazánu.

2 Vymažte 900g formu na biskupský chlebíček a vylijte do ní těsto. Bochník poprašte strouhaným parmazánem a pečte padesát minut až hodinu. Pak do něj zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí vlhké drobečky, je chléb hotový. Vyklopte ho a nechte chladnout na mřížce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Obchod Apetit