Bezlepkové muffiny s brusinkami

Bezlepkové muffiny s brusinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (31)
Do 20 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2371 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 300 g
Tuky 104 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravá dobrota

Suroviny

mouka rýžová 200 g
mouka manioková 4 PL
www.celiashop.cz
sušené brusinky 50 g
jedlá soda 2 ČL
sůl 0.5 ČL
skořice 1 ČL
mletá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bezlepkový
vejce 2 ks
velká o pokojové teplotě, žloutky a bílky zvlášť
třtinový cukr 90 g
tmavý
jogurt 125 ml
mléko 125 ml
máslo 90 g
rozuštěné, vychládlé
vanilkový extrakt 2 ČL

Mřížku umístěte doprostřed a troubu zahřejte na 200 °C. Formičky vymažte tukem či vyložte papírovými košíčky.

V misce smíchejte obě mouky, sušené brusinky, sodu, skořici, prášek do pečiva a sůl. V jiné misce vyšlehejte bílky dotuha.

V další míse vyšlehejte žloutky a cukr do nadýchané pěny. Vešlehejte jogurt, mléko, máslo a vanilkový extrakt dohladka. Stěrkou vmíchejte moučnou směs, aby se spojila s mokrou směsí. Pak jemně vmíchejte bílek, v těstě budou drobné bílé tečky.

Formičky/košíčky naplňte do tří čtvrtin. Ve vyhřáté troubě pečte muffiny šestnáct minut, aby sedly, ale byly nadýchané. Špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá.

Vyjměte je z trouby a nechte patnáct minut chladnout na mřížce. Pokud jste pekli ve formě, posledních pět minut je nechte chladnout vyjmuté.

Komentáře

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit