Bezlepkové muffiny s brusinkami

Bezlepkové muffiny s brusinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (31)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2371 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 300 g
Tuky 104 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zdravá dobrota

Suroviny

mouka rýžová 200 g
mouka manioková 4 PL
www.celiashop.cz
sušené brusinky 50 g
jedlá soda 2 ČL
sůl 0.5 ČL
skořice 1 ČL
mletá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bezlepkový
vejce 2 ks
velká o pokojové teplotě, žloutky a bílky zvlášť
třtinový cukr 90 g
tmavý
jogurt 125 ml
mléko 125 ml
máslo 90 g
rozuštěné, vychládlé
vanilkový extrakt 2 ČL

Mřížku umístěte doprostřed a troubu zahřejte na 200 °C. Formičky vymažte tukem či vyložte papírovými košíčky.

V misce smíchejte obě mouky, sušené brusinky, sodu, skořici, prášek do pečiva a sůl. V jiné misce vyšlehejte bílky dotuha.

V další míse vyšlehejte žloutky a cukr do nadýchané pěny. Vešlehejte jogurt, mléko, máslo a vanilkový extrakt dohladka. Stěrkou vmíchejte moučnou směs, aby se spojila s mokrou směsí. Pak jemně vmíchejte bílek, v těstě budou drobné bílé tečky.

Formičky/košíčky naplňte do tří čtvrtin. Ve vyhřáté troubě pečte muffiny šestnáct minut, aby sedly, ale byly nadýchané. Špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá.

Vyjměte je z trouby a nechte patnáct minut chladnout na mřížce. Pokud jste pekli ve formě, posledních pět minut je nechte chladnout vyjmuté.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit