0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plaťte, jen když vám chutná

snídaně vafle
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Nejen v televizní restauraci Gordona Ramsayho mohou hosté platit podle toho, jak jim chutná. Podobný systém zavedl pro tento měsíc majitel londýnské restaurace Little Bay. Peter Ilic se zkrátka rozhodl, že nechá na libovůli hostů, kolik za jídlo zaplatí.

Cokoli mezi jednou pencí a padesáti librami (30 haléřů až 1500 korun) mi udělá radost, bude to plně na zákazníkovi,“ uvedl Peter Ilic. Personálu prý řekl, že i kdyby lidé nezaplatili nic, musí s nimi jednat, jako by utratili 50 nebo 60 liber.

Bistro Little Bay je známé výbornou středomořskou kuchyní. Za předkrmy jako terina z husích jater, dortík s krabem nebo mušle po námořnicku se zde běžně platí tři až čtyři libry. Za hlavní jídlo, závitek z lososa či kachnu na hruškách, platili zákazníci kolem deseti liber. Během února je ale útrata jen na jejich uvážení. Platit musí pouze nápoje, karafa vody je zdarma. „Zdá se mi to jako dobrý nápad, když teď na všechny dopadá krize,“ řekl majitel. I úředníci ze City teď podle něho hledají levnější obědy.

Související články

Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Objednávka a úvodní degustace vína nemusí patřit ke kontroverzním okamžikům večeře. Poradíme vám, jak vše zvládnout sebevědomě a s noblesou.   ...
Co dělat, když vám v restauraci nechutná
  • Tipy a triky

Co dělat, když vám v restauraci nechutná

Stalo se vám, že maso bylo well done místo medium? Těstoviny byly přesolené, v salátu písek a přílohu zdobil vlas? Nebo vám prostě nechutnalo? Jako host máte právo jídlo reklamovat, a dokonce ho i vrátit. Poradíme vám, jak na to....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit