0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prague Food Festival 2013 chutnal i navzdory chladu

ryba
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Minulý víkend patřil celý gurmánskému svátku jídla.

Sedmý ročník Prague Food Festivalu 2013 se stejně jako loni konal v Královské zahradě Pražského hradu. Areál původních středověkých vinic od 24. do 26. května hostil více než dvacet nejlepších českých restaurací, vyhlášené sommeliéry, barmany a producenty nápojů a potravin. Od návštěvy labužníky neodradilo ani chladné deštivé počasí. Stejně jako loni jich v tomto roce dorazilo více než osmnáct tisíc. Zážitek z jídla jim zpříjemnila letošní novinka – degustační stany u každé restaurace, kde si mohli pokrmy v klidu a suchu vychutnat. „Za sedm festivalů podruhé pršelo. Nicméně lidé přišli, což nás nesmírně těší a vidím to jako důkaz toho, že kvalitní gastronomie přitahuje, že se návštěvníci chtějí něco nového dozvědět, a hlavně nechtějí jíst blbě,“ uvedl zakladatel festivalu Pavel Maurer.

Netradiční degustace

Největší úspěch měla jídla restaurace U Emy Destinnové, která nabídla jelení carpaccio s liškami či grilovaný steak z ahi tuňáka s avokádovým krémem. Návštěvníky zaujaly i netradiční speciality. Mezi nimi například hmyzí menu ve stánku Yasmin Noodles, vepřová panenka v třešňovém kouři restaurace Aureole nebo dortík ovoněný borovicí od kuchařů z Piano Nobile. Nadšení sklidily také slané dezerty z olomouckých syrečků, které nabízela Tvarůžková cukrárna. Navzdory počasí se hitem stala také sýrová zmrzlina ze sedlčanského modřenínu. Doslova útokem vzali návštěvníci stánek Blanky Milfaitové, která během jednoho dne prodala tisíc sklenic citronové marmelády. Návštěvníkům se líbilo také ve stánku časopisu Apetit. Naučili se připravovat suši, fotit jídlo a zdobit cake pops. Za tři festivalové dny naši fanoušci vypili 120 litrů citronády a 68 litrů mátového čaje s citronem.

Chcete si ještě chvíli užít atmosféru letošního svátku gurmánů? Prohlédněte si fotografie a podívejte se na videa na Facebookové stránce akce.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč