Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarůžky v libečkovém pestu
Tvarůžky v libečkovém pestu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarůžky v libečkovém pestu

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 984 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 28 g
Tuky 62 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá souhra chutí a vůní

Suroviny

jedlá soda 1 špetka
libeček 25 g
piniové oříšky 30 g
česnek 2 stroužky
pepř
čerstvě mletý
sůl
olivový olej 50 ml
rajčata cherry 170 g
salát 90 g
směs listů
z jednoho citronu, nebo 50 ml bílého balzamikového octa

Postup

1

Přiveďte k varu vodu, přidejte špetku sody a vhoďte listy libečku. Jakmile začne voda vřít, slijte je a zchlaďte v ledové vodě. Sceďte, osušte a v mixéru nebo hmoždíři rozdrťte s opraženými piniemi, česnekem, troškou soli a pepře a s většinou oleje.

2

Nakrájejte tvarůžky a rajčátka na stejně velké kousky a vložte do mísy. Saláty operte, osušte a natrhejte na menší kusy. Tvarůžky s rajčátky zlehka promíchejte s pestem tak, aby byly pestem obaleny.

3

Saláty ochuťte octem nebo citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, solí a pepřem. Do skleniček či misek naaranžujte ochucené listy salátu, na ně posaďte porci tvarůžků s rajčátky a ozdobte libečkovým listem, trochou pesta a kouskem rajčete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...