Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarůžky v libečkovém pestu

Dokonalá souhra chutí a vůní

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Chuťovka Česká

Ingredience

    • špetka jedlé sody
    • 25–35 g listů libečku
    • 30 g piniových semen
    • 2–3 stroužky česneku
    • čerstvě mletý pepř a sůl
    • 50 ml panenského olivového oleje
    • 170 g olomouckých tvarůžků
    • 170 g třešňových rajčátek
    • 90 g směsi salátových listů (polníček, rukola, řepné lístky, endivie apod.)
    • šťáva z 1 citronu nebo
    • 50 ml bílého balzamikového octa

Příprava jídla

1 Přiveďte k varu vodu, přidejte špetku sody a vhoďte listy libečku. Jakmile začne voda vřít, slijte je a zchlaďte v ledové vodě. Sceďte, osušte a v mixéru nebo hmoždíři rozdrťte s opraženými piniemi, česnekem, troškou soli a pepře a s většinou oleje.

2 Nakrájejte tvarůžky a rajčátka na stejně velké kousky a vložte do mísy. Saláty operte, osušte a natrhejte na menší kusy. Tvarůžky s rajčátky zlehka promíchejte s pestem tak, aby byly pestem obaleny.

3 Saláty ochuťte octem nebo citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, solí a pepřem. Do skleniček či misek naaranžujte ochucené listy salátu, na ně posaďte porci tvarůžků s rajčátky a ozdobte libečkovým listem, trochou pesta a kouskem rajčete.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněné papriky

Žinčicový knedlík

Linecké koláčky s brusinkovou náplní

REKLAMA

Přidat komentář