Tvarůžky v libečkovém pestu

Tvarůžky v libečkovém pestu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 532 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 10 g
Tuky 47 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá souhra chutí a vůní

Suroviny

jedlá soda 1 špetka
libeček 25 g
lístky
30 g
piniová semena
česnek 2 stroužek
pepř
čerstvě mletý
sůl
olivový olej 50 ml
170 g
olomoucké tvarůžky
170 g
třešňová rajčátka
90 g
směs salátových listů polníček, rukola, řepné lístky, endivie apod.
citronová štáva
z jednoho citronu, lze nahradit 50 ml bílého balzamikového octa

1 Přiveďte k varu vodu, přidejte špetku sody a vhoďte listy libečku. Jakmile začne voda vřít, slijte je a zchlaďte v ledové vodě. Sceďte, osušte a v mixéru nebo hmoždíři rozdrťte s opraženými piniemi, česnekem, troškou soli a pepře a s většinou oleje.

2 Nakrájejte tvarůžky a rajčátka na stejně velké kousky a vložte do mísy. Saláty operte, osušte a natrhejte na menší kusy. Tvarůžky s rajčátky zlehka promíchejte s pestem tak, aby byly pestem obaleny.

3 Saláty ochuťte octem nebo citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, solí a pepřem. Do skleniček či misek naaranžujte ochucené listy salátu, na ně posaďte porci tvarůžků s rajčátky a ozdobte libečkovým listem, trochou pesta a kouskem rajčete.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit