Tvarůžky v libečkovém pestu

Tvarůžky v libečkovém pestu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 532 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 10 g
Tuky 47 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dokonalá souhra chutí a vůní

Suroviny

jedlá soda 1 špetka
libeček 25 g
lístky
30 g
piniová semena
česnek 2 stroužek
pepř
čerstvě mletý
sůl
olivový olej 50 ml
170 g
olomoucké tvarůžky
170 g
třešňová rajčátka
90 g
směs salátových listů polníček, rukola, řepné lístky, endivie apod.
citronová štáva
z jednoho citronu, lze nahradit 50 ml bílého balzamikového octa

1 Přiveďte k varu vodu, přidejte špetku sody a vhoďte listy libečku. Jakmile začne voda vřít, slijte je a zchlaďte v ledové vodě. Sceďte, osušte a v mixéru nebo hmoždíři rozdrťte s opraženými piniemi, česnekem, troškou soli a pepře a s většinou oleje.

2 Nakrájejte tvarůžky a rajčátka na stejně velké kousky a vložte do mísy. Saláty operte, osušte a natrhejte na menší kusy. Tvarůžky s rajčátky zlehka promíchejte s pestem tak, aby byly pestem obaleny.

3 Saláty ochuťte octem nebo citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, solí a pepřem. Do skleniček či misek naaranžujte ochucené listy salátu, na ně posaďte porci tvarůžků s rajčátky a ozdobte libečkovým listem, trochou pesta a kouskem rajčete.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit