Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarůžková rozhuda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 34
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 925 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 31 g
Tuky 54 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarůžková rozhuda je jednoduchý recept na pomazánku z olomouckých tvarůžků a fantastická chuťovka k pivu. Na strouhání jsou nejvhodnější málo rozleželé tvarůžky. Jestli takové nemáte, dejte je na chvíli do mrazáku. Pokud budete pořádat tvarůžkový mejdan a strouhali byste větší množství syrečků, použijte mlýnek na maso.

Suroviny

tvaroh 250 g
měkký
mléko 100 ml
až 200 ml
najemno
paprika mletá pálivá 1 špetka
sůl
pepř
čerstvý s máslem, k podávání, lze nahradit slanými sušenkami

Postup

1

V misce utřete tvaroh s máslem, přidejte mléko (záleží na vás, jak hustou pomazánku chcete) a našlehejte.

2

Do směsi nastrouhejte tvarůžky, přisypte cibuli, ochuťte kořením. Ochutnejte a případně dosolte; nejspíš to však nebude nutné.

3

Podávejte na chlebu s máslem či slaných sušenkách.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...