Na strouhání jsou nejvhodnější málo rozleželé tvarůžky. Jestli takové nemáte, dejte je na chvíli do mrazáku. Pokud budete pořádat tvarůžkový mejdan a strouhali byste větší množství syrečků, použijte mlýnek na maso.
Suroviny
tvaroh
250
g
měkký
máslo
50
g
mléko
100
ml
cibule
1
ks
najemno
tvarůžky
200
g
paprika pálivá
1
špetka
sůl
pepř
chleba
čerstvý s máslem, k podávání, lze nahradit slanými sušenkami
1V misce utřete tvaroh s máslem, přidejte mléko (záleží na vás, jak hustou pomazánku chcete) a našlehejte.
2Do směsi nastrouhejte tvarůžky, přisypte cibuli, ochuťte kořením. Ochutnejte a případně dosolte; nejspíš to však nebude nutné.
3Podávejte na chlebu s máslem či slaných sušenkách.