Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarůžková rozhuda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 36
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 925 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 31 g
Tuky 54 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarůžková rozhuda je jednoduchý recept na pomazánku z olomouckých tvarůžků a fantastická chuťovka k pivu. Na strouhání jsou nejvhodnější málo rozleželé tvarůžky. Jestli takové nemáte, dejte je na chvíli do mrazáku. Pokud budete pořádat tvarůžkový mejdan a strouhali byste větší množství syrečků, použijte mlýnek na maso.

Související recepty

Suroviny

tvaroh 250 g
měkký
mléko 100 ml
až 200 ml
najemno
paprika mletá pálivá 1 špetka
sůl
pepř
čerstvý s máslem, k podávání, lze nahradit slanými sušenkami

Postup

1

V misce utřete tvaroh s máslem, přidejte mléko (záleží na vás, jak hustou pomazánku chcete) a našlehejte.

2

Do směsi nastrouhejte tvarůžky, přisypte cibuli, ochuťte kořením. Ochutnejte a případně dosolte; nejspíš to však nebude nutné.

3

Podávejte na chlebu s máslem či slaných sušenkách.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...