0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarůžkový tatarák

Tvarůžkový tatarák

4.4 / 5. Počet hodnocení: 59
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 728 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 29 g
Tuky 39 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyhrajte si s tímto tradičním českým (moravským) sýrem a soustředěnou péčí mu dopřejte to, co mu náleží. Dá se z něj díky našemu receptu vykouzlit elegantní pochoutka, i když zřejmě nebude součástí romantické večeře při svíčkách…

Suroviny

tvarůžky 200 g
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
pažitka 3 PL
nasekaná
chilli paprička 1 ks
čerstvá červená, bez semen, nadrobno
olivový olej extra panenský 2 PL
pivo světlé 2 PL
kmín
paprika sladká
sůl mořská
pepř
hrubě mletý
zakysaná smetana 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
worcesterská omáčka 1 ČL
ředkvičky
na ozdobení
topinky k podávání

Postup

1

Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, zbylé pivo a lžíci olivového oleje.

2

Osolte, opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky.

3

Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s cibulí, 1 lžící nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, 1 lžící piva, špetkou kmínu a osolte a opepřete.

4

Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky.

5

Poprašte sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podávejte s topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.

NĚCO NAVÍC
Olomoucké tvarůžky se prodávají ve třech základních tvarech. Jako kolečka, tyčinky a věnečky. Kolečka se na náš recept ideálně hodí, protože se prodávají v balení po 100 g. Opravdoví milovníci mohou své vztahy prohloubit v jim věnovaném muzeu (více na www.tvaruzky.cz).

Související články

Fenomén tatarák
  • Tipy a triky

Fenomén tatarák

Příprava tataráku není složitá. Prim u něj hrají naprosto čerstvé suroviny. Pomocí několika málo triků a přísad k dochucení vytvoříte z masa, ryb i sýra úžasné pochoutky.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit