0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 65
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 728 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 29 g
Tuky 39 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyhrajte si s tímto tradičním českým (moravským) sýrem a soustředěnou péčí mu dopřejte to, co mu náleží. Dá se z něj díky našemu receptu vykouzlit elegantní pochoutka, i když zřejmě nebude součástí romantické večeře při svíčkách…

Suroviny

cibule červená ½ ks
nadrobno
pažitka 3 PL
nasekaná
chilli paprička 1 ks
čerstvá červená, bez semen, nadrobno
olivový olej extra panenský 2 PL
kmín
paprika mletá sladká
sůl mořská
pepř
hrubě mletý
hořčice dijonská 1 PL
worchestrová omáčka 1 ČL
ředkvičky
na ozdobení
topinky k podávání

Postup

1

Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, zbylé pivo a lžíci olivového oleje.

2

Osolte, opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky.

3

Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s cibulí, 1 lžící nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, 1 lžící piva, špetkou kmínu a osolte a opepřete.

4

Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky.

5

Poprašte sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podávejte s topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.

NĚCO NAVÍC
Olomoucké tvarůžky se prodávají ve třech základních tvarech. Jako kolečka, tyčinky a věnečky. Kolečka se na náš recept ideálně hodí, protože se prodávají v balení po 100 g. Opravdoví milovníci mohou své vztahy prohloubit v jim věnovaném muzeu (více na www.tvaruzky.cz).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...