Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Tvarůžkový tatarák

Tvarůžkový tatarák

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (53)
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 470 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 23 g
Tuky 39 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyhrajte si s tímto tradičním českým (moravským) sýrem a soustředěnou péčí mu dopřejte to, co mu náleží. Dá se z něj díky našemu receptu vykouzlit elegantní pochoutka, i když zřejmě nebude součástí romantické večeře při svíčkách…

Suroviny

200 g
olomoucké tvarůžky
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
pažitka 3 PL
nasekaná
chilli paprička 1 ks
čerstvá červená, bez semen, nadrobno
olivový olej extra panenský 2 PL
pivo světlé 2 PL
kmín
paprika sladká
sůl mořská
pepř
hrubě mletý
zakysaná smetana 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
worcesterská omáčka 1 ČL
ředkvičky
na ozdobení
topinky k podávání

1 Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, zbylé pivo a lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky.

2 Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s cibulí, 1 lžící nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, 1 lžící piva, špetkou kmínu a osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky. Poprašte sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podávejte s topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.

NĚCO NAVÍC
Olomoucké tvarůžky se prodávají ve třech základních tvarech. Jako kolečka, tyčinky a věnečky. Kolečka se na náš recept ideálně hodí, protože se prodávají v balení po 100 g. Opravdoví milovníci mohou své vztahy prohloubit v jim věnovaném muzeu (více na www.tvaruzky.cz).

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit