Vyhrajte si s tímto tradičním českým (moravským) sýrem a soustředěnou péčí mu dopřejte to, co mu náleží. Dá se z něj díky našemu receptu vykouzlit elegantní pochoutka, i když zřejmě nebude součástí romantické večeře při svíčkách…
Suroviny
Postup
Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, zbylé pivo a lžíci olivového oleje.
Osolte, opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky.
Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s cibulí, 1 lžící nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, 1 lžící piva, špetkou kmínu a osolte a opepřete.
Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky.
Poprašte sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podávejte s topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.
NĚCO NAVÍC
Olomoucké tvarůžky se prodávají ve třech základních tvarech. Jako kolečka, tyčinky a věnečky. Kolečka se na náš recept ideálně hodí, protože se prodávají v balení po 100 g. Opravdoví milovníci mohou své vztahy prohloubit v jim věnovaném muzeu (více na www.tvaruzky.cz).