Jestli milujete syrečky jako my, pak si s námi připravte snadnou a rychlou pomazánku z olomouckých tvarůžků – tvarůžkový tatarák podle našeho receptu. Chutná skvěle k pivu i vínu.
Suroviny
Postup
Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, 1 lžíci piva a 1 lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky.
Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s jemně pokrájenou cibulí, 1 lžící nasekané pažitky, nasekanou chilli papričkou, 1 lžící olivového oleje, 1 lžící piva a špetkou kmínu. Osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky.
Poprašte sladkou paprikou, ozdobte nasekanými ředkvičkami. Podávejte s topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.
NĚCO NAVÍC
Olomoucké tvarůžky se prodávají ve mnoha tvarech. Jako kolečka, tyčinky, kousky, věnečky... Na náš recept se ideálně hodí kolečka, protože se prodávají v balení po 100 g.