Zůstáváme na domácím hřišti! Nad olomouckými tvarůžky hrdě vlaje naše vlajka a touhu po vítězství nabudí stejně jako i čichové a chuťové buňky. Takže pokud máte rádi smažák a současně i olomoucké tvarůžky, pak toto je recept přesně pro vás.
Postup
1
Vejce rozšlehejte vidličkou v misce. Olej nalijte do menšího hlubšího kastrůlku a dejte jej rozehřát na střední plamen. Tuku by mělo být tolik, aby tvarůžky při smažení plavaly.
2
Tvarůžky nejprve ‚otlačte‘ v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a pečlivě obalte ve strouhance, klidně i dvakrát.
3
Postupně obalené olomoucké tvarůžky smažte v rozehřátém oleji. Měly by zlátnout poměrně rychle, ale olej by neměl být tak rozpálený, aby se strouhanka připalovala.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů )
Komentáře