Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené tvarůžky

Smažené tvarůžky

4.6/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 8-10 tvarůžků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1183 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 24 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zůstáváme na domácím hřišti! Nad olomouckými tvarůžky hrdě vlaje naše vlajka a touhu po vítězství nabudí stejně jako čichové a chuťové buňky.

Suroviny

kulaté
vejce 1 ks
strouhanka
nejlépe z pečiva starého dva dny
olej
na hluboké smažení

Postup

1

Vejce rozšlehejte vidličkou v misce. Olej nalijte do menšího hlubšího kastrůlku a dejte jej rozehřát na střední plamen. Tuku by mělo být tolik, aby tvarůžky při smažení plavaly.

2

Tvarůžky nejprve ‚otlačte‘ v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a pečlivě obalte ve strouhance, klidně i dvakrát.

3

Postupně smažte v rozehřátém oleji. Měly by zlátnout poměrně rychle, ale olej by neměl být tak rozpálený, aby se strouhanka připalovala.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 09:26
Recept se nachází v č.6/06, str.63
21.03.2007 08:58
Taky dělávám. Doporučuji ještě přiložit z každé strany tvarůžku kolečko poličanu a poté teprve obalit a smažit. Je to vynikající!!!

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...