Zůstáváme na domácím hřišti! Nad olomouckými tvarůžky hrdě vlaje naše vlajka a touhu po vítězství nabudí stejně jako čichové a chuťové buňky.
Postup
1
Vejce rozšlehejte vidličkou v misce. Olej nalijte do menšího hlubšího kastrůlku a dejte jej rozehřát na střední plamen. Tuku by mělo být tolik, aby tvarůžky při smažení plavaly.
2
Tvarůžky nejprve ‚otlačte‘ v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a pečlivě obalte ve strouhance, klidně i dvakrát.
3
Postupně smažte v rozehřátém oleji. Měly by zlátnout poměrně rychle, ale olej by neměl být tak rozpálený, aby se strouhanka připalovala.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů)
Komentáře
21.03.2007 08:58
Výtečné
05.09.2007 09:26
Apetit 6/06