Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarůžky v pivním těstíčku

Tvarůžky v pivním těstíčku

4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 707 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 39 g
Tuky 12 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace tvarůžků a piva tvoří dokonalý pár. Zlatavého moku mějte dostatečnou zásobu – po syrečkách na něj budete mít chuť!

Postup

1

V misce smíchejte vejce, mouku, pivo a sladkou papriku. Ve vzniklém těstíčku namáčejte kolečka tvarůžků a smažte je v rozpáleném oleji dozlatova.

2

Po osmažení tvarůžky vyjměte, položte na papírový ubrousek nebo utěrku a nechte vsáknout přebytečnou mastnotu. Podávejte s vařenými bramborami nebo čerstvým chlebem.

TIP
Až budete tepelně upravovat tvarůžky, počítejte s tím, že sousedi budou s pokrčeným nosem přemýšlet, co vaříte. Buďte proto rychlí: dlouhé dušení či pečení by vám mohlo v domě zkazit pověst.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

17.10.2014 19:34

Tak todle se nepovedlo :-/ a nevím kde se stala chyba

19.03.2009 15:42
Není to tak strašné, jak to všichni tvrdí, fialky to sice nejsou :-), ale děláme vaječnou omeletu s pokrájenými tvarůžky, hezky se rozpečou a je to mňamka! Tak se toho nikdo nebojte, není potřeba plynová maska!

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...