0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Přečtěte si: české food blogy

Přečtěte si: české food blogy
sdílet:
Přes kopec až k vietnamské kuchyni. Které české blogy o jídle nás baví právě teď?

Na kopci se opravdu vaří (a vůbec všechno dělá) s láskou. Když se začtete, zjistíte, jak si vyrobit domácí meltu, obilný slad, polévkové koření ze sušené zeleniny nebo celý bochník sýra. Všechno krásně popsané a krok za krokem zdokumentované. Za sebe můžeme říct, že je nám obvykle zatěžko se od těchto stránek odtrhnout.
Náš tip: 3× domácí kváskový chleba
 

Food blogerky Mai a Thuy seznamují Čechy s krásami a chutěmi vietnamské kuchyně. Té opravdové, připravované tak, jak ji vaří jejich maminky, s recepty předávanými z generace na generaci. Zapomeňte na glutamát a sójovku, pravá vietnamská jídla je vůbec nepotřebují. Chutnají po čerstvých bylinkách, koření a poctivých, nepřekombinovaných surovinách.
Náš tip: Rýžová polévka cháo pro zimomřivé
 

Zaměřuje se na podniky a menzy s (povětšinou) příšernou kuchyní, které popisuje tak barvitě, že doslova cítíte UHO s dušenou mrkví na jazyku. A k tomu samozřejmě spousta dalších informací z celého gastrosvěta. Vtipné postřehy nám vždy zaručeně zvednou náladu.
Náš tip: cokoliv se štítkem menza
 

Když nevíme, jestli nám v restauraci bude chutnat, a nechceme riskovat zklamání, jdeme na Scuk.cz. Pod taktovkou nejznámějšího českého food blogera Martina Kuciela alias pana Cuketky vznikl web s hodnocením nezávislých scukařů. Najdete na něm i blog, který nás prostě baví. Pan Cuketka a špioni ze Scuku do něj píšou nejčerstvější novinky (Scuk očko), tipy na víkendové akce, a hlavně vtipné speciály o podnicích, které prostě stojí za to.
Náš tip: Průvodce nákupem slepičích vajec. Jsou lepší jedničky, nebo trojky?


 

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit