Přes kopec až k vietnamské kuchyni. Které české blogy o jídle by vás neměly minout?
Na kopci se opravdu vaří (a vůbec všechno dělá) s láskou. Když se začtete, zjistíte, jak si vyrobit domácí meltu, obilný slad, polévkové koření ze sušené zeleniny nebo celý bochník sýra. Všechno krásně popsané a krok za krokem zdokumentované. Za sebe můžeme říct, že je nám obvykle zatěžko se od těchto stránek odtrhnout.
Náš tip: 3× domácí kváskový chleba
Food blogerky Mai a Thuy seznamují Čechy s krásami a chutěmi vietnamské kuchyně. Té opravdové, připravované tak, jak ji vaří jejich maminky, s recepty předávanými z generace na generaci. Zapomeňte na glutamát a sójovku, pravá vietnamská jídla je vůbec nepotřebují. Chutnají po čerstvých bylinkách, koření a poctivých, nepřekombinovaných surovinách.
Náš tip: Rýžová polévka cháo pro zimomřivé
Zaměřuje se na podniky a menzy s (povětšinou) příšernou kuchyní, které popisuje tak barvitě, že doslova cítíte UHO s dušenou mrkví na jazyku. A k tomu samozřejmě spousta dalších informací z celého gastrosvěta. Vtipné postřehy nám vždy zaručeně zvednou náladu.
Náš tip: cokoliv se štítkem menza
Když nevíme, jestli nám v restauraci bude chutnat, a nechceme riskovat zklamání, jdeme na Scuk.cz. Pod taktovkou nejznámějšího českého food blogera Martina Kuciela alias pana Cuketky vznikl web s hodnocením nezávislých scukařů. Najdete na něm i blog, který nás prostě baví. Pan Cuketka a špioni ze Scuku do něj píšou nejčerstvější novinky (Scuk očko), tipy na víkendové akce, a hlavně vtipné speciály o podnicích, které prostě stojí za to.
Náš tip: Průvodce nákupem slepičích vajec. Jsou lepší jedničky, nebo trojky?