Bramboračka s rukolou

Bramboračka s rukolou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2171 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 125 g
Tuky 158 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Půlnoční životabudič

Suroviny

máslo 100 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
česnek 2 stroužky
najemno
brambory 300 g
oloupaná, na kostičky
vývar kuřecí 800 ml
mléko 300 ml
citronová štáva
olivový olej 3 PL
rukola 50 g
lze použít i jiné zelené lístky
sůl
pepř

Postup

1

DEN PŘEDEM
Rozehřejte máslo s olivovým olejem ve velkém hrnci. Přidejte cibuli, pórek a česnek a tři minuty smažte, až změknou. Vsypte brambory a promíchejte, aby se obalily tukem. Přiklopte na 4–5 minut, občas zamíchejte.

2

Přidejte vývar a mléko, přiveďte k varu. Zmírněte oheň a 20 minut pomalu vařte. Osolte a opepřete, přidejte citronovou šťávu, rozmixujte.

3

PŘED PODÁVÁNÍM
pokapejte olivovým olejem a ozdobte rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Bramboracku jsem v dobe vareni doplnila cerstve nasekanym koriandrem , akorat po uvareni nebyl vysledek barevne stejny jako na obrazku, jinak nam velmi chutnala..

Anonym

Tohle kolem bramboracky ani neproletelo!!!!...mozna vyvar s bramborami ale nikdy ne BRAMBORACKA"..ta se dela pani jinak:-)

Anonym

Napřed to zkuste uvařit a pak piště. Je to vynikající, slaví úspěchy i u totálních nepolévkařů. Uspěla i jako součást slavnostního narozeninového menu.

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit