0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboračka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2210 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 132 g
Tuky 158 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Půlnoční životabudič

Suroviny

máslo 100 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
česnek 2 stroužky
najemno
pórek 1 ks
oloupaná, na kostičky
vývar kuřecí 800 ml
mléko 300 ml
citronová šťáva
olivový olej 3 PL
lze použít i jiné zelené lístky
sůl
pepř

Postup

1

DEN PŘEDEM
Rozehřejte máslo s olivovým olejem ve velkém hrnci. Přidejte cibuli, pórek a česnek a tři minuty smažte, až změknou. Vsypte brambory a promíchejte, aby se obalily tukem. Přiklopte na 4–5 minut, občas zamíchejte.

2

Přidejte vývar a mléko, přiveďte k varu. Zmírněte oheň a 20 minut pomalu vařte. Osolte a opepřete, přidejte citronovou šťávu, rozmixujte.

3

PŘED PODÁVÁNÍM
pokapejte olivovým olejem a ozdobte rukolou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Bramboracku jsem v dobe vareni doplnila cerstve nasekanym koriandrem , akorat po uvareni nebyl vysledek barevne stejny jako na obrazku, jinak nam velmi chutnala..

Anonym

Tohle kolem bramboracky ani neproletelo!!!!...mozna vyvar s bramborami ale nikdy ne BRAMBORACKA"..ta se dela pani jinak:-)

Anonym

Napřed to zkuste uvařit a pak piště. Je to vynikající, slaví úspěchy i u totálních nepolévkařů. Uspěla i jako součást slavnostního narozeninového menu.

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.38

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...