0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Španělský ptáček

Španělský ptáček

4.2/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8113 kcal
Bílkoviny 431 g
Sacharidy 47 g
Tuky 680 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplně se dost odlišují podle kraje a rodiny. Okurka a uzenina, případně vejce ale patří ke stálým notám tohoto hitu.

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
zadní, nebo roštěná
sůl
pepř
hořčice 2 PL
francouzská nebo kremžská
vejce 2 ks
máslo 1 PL
bylinky 1 PL
rozemnuté (tymián)
šunka 4 plátků
nebo kabanos či gothaj
okurky nakládané 1 ks
pórek 1
nebo jarní cibulka
olej 2 PL
špek 150 g
cibule 1 ks
velká, nakrájená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
paprika mletá sladká
či pálivá na dochucení
worchestrová omáčka
vývar 250 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL

Postup

1

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.

2

Na pánvičce na másle umíchejte vajíčka s trochou soli a bylinek nebo upečte tenkou omeletu.

3

Na každý plátek masa položte dva plátky slaniny, šunky, nebo špalíček uzeniny a čtvrtinu vajec nebo omelety.

4

Přidejte čtvrtku podélně rozkrojené kyselé okurky nebo celou malou a kousek pórku či cibulky. Stočte a ovažte provázkem a/nebo spíchněte jehlami.

5

Na rozehřátém oleji osmažte slaninu a pak cibuli.

6

V základu ze všech stran na vyšším plameni osmahněte (po jednom) ptáčky.

7

Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a na malém plameni buď na plotně, nebo v troubě předehřáté cca na 180 stupňů duste doměkka asi hodinu.

8

Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, zasmahněte, podlijte vývarem a 15 minut povařte.

Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč