Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Španělský ptáček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 36
Do dvou hodin Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8074 kcal
Bílkoviny 429 g
Sacharidy 40 g
Tuky 680 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplně se dost odlišují podle kraje a rodiny. Okurka a uzenina, případně vejce ale patří ke stálým notám tohoto hitu. Španělský ptáček s dušenou rýží pod taktovkou Apetitu se vám rozhodně povede. A tady je recept.

Náš tip: Připravte si také Rozstřeleného španělského ptáčka z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
zadní, nebo roštěná
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice 2 PL
francouzská nebo kremžská
vejce 2 ks
bylinky 1 PL
rozemnuté (tymián)
šunka 4 plátků
nebo kabanos či gothaj
velká, nebo 4 malé
pórek
špalíček, nebo jarní cibulka
olej 2 PL
špek 150 g
velká, nakrájená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
či pálivá na dochucení
worcesterská omáčka
vývar 250 ml

Postup

1

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.

2

Na pánvičce na másle umíchejte vajíčka s trochou soli a bylinek nebo upečte tenkou omeletu.

3

Na každý plátek masa položte dva plátky slaniny, šunky, nebo špalíček uzeniny a čtvrtinu vajec nebo omelety.

4

Přidejte čtvrtku podélně rozkrojené kyselé okurky nebo celou malou a kousek pórku či cibulky. Stočte a ovažte provázkem a/nebo spíchněte jehlami.

5

Na rozehřátém oleji osmažte slaninu a pak cibuli.

6

V základu ze všech stran na vyšším plameni osmahněte (po jednom) ptáčky.

7

Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a na malém plameni buď na plotně, nebo v troubě předehřáté cca na 180 stupňů duste doměkka asi hodinu.

8

Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, zasmahněte, podlijte vývarem a 15 minut povařte.

Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín