0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Španělský ptáček

Španělský ptáček

4.2 / 5. Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8113 kcal
Bílkoviny 431 g
Sacharidy 47 g
Tuky 680 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplně se dost odlišují podle kraje a rodiny. Okurka a uzenina, případně vejce ale patří ke stálým notám tohoto hitu.

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
zadní, nebo roštěná
sůl
pepř
hořčice 2 PL
francouzská nebo kremžská
vejce 2 ks
máslo 1 PL
bylinky 1 PL
rozemnuté (tymián)
šunka 4 plátků
nebo kabanos či gothaj
okurky nakládané 1 ks
pórek 1
nebo jarní cibulka
olej 2 PL
špek 150 g
cibule 1 ks
velká, nakrájená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
paprika mletá sladká
či pálivá na dochucení
worchestrová omáčka
vývar 250 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL

Postup

1

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.

2

Na pánvičce na másle umíchejte vajíčka s trochou soli a bylinek nebo upečte tenkou omeletu.

3

Na každý plátek masa položte dva plátky slaniny, šunky, nebo špalíček uzeniny a čtvrtinu vajec nebo omelety.

4

Přidejte čtvrtku podélně rozkrojené kyselé okurky nebo celou malou a kousek pórku či cibulky. Stočte a ovažte provázkem a/nebo spíchněte jehlami.

5

Na rozehřátém oleji osmažte slaninu a pak cibuli.

6

V základu ze všech stran na vyšším plameni osmahněte (po jednom) ptáčky.

7

Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a na malém plameni buď na plotně, nebo v troubě předehřáté cca na 180 stupňů duste doměkka asi hodinu.

8

Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, zasmahněte, podlijte vývarem a 15 minut povařte.

Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč