Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8113 kcal
Bílkoviny 431 g
Sacharidy 47 g
Tuky 680 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplně se dost odlišují podle kraje a rodiny. Okurka a uzenina, případně vejce ale patří ke stálým notám tohoto hitu.

Náš tip: Připravte si také Rozstřeleného španělského ptáčka z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
zadní, nebo roštěná
sůl
pepř
hořčice 2 PL
francouzská nebo kremžská
vejce 2 ks
bylinky 1 PL
rozemnuté (tymián)
šunka 4 plátků
nebo kabanos či gothaj
pórek 1
nebo jarní cibulka
olej 2 PL
špek 150 g
velká, nakrájená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
či pálivá na dochucení
worchestrová omáčka
vývar 250 ml

Postup

1

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.

2

Na pánvičce na másle umíchejte vajíčka s trochou soli a bylinek nebo upečte tenkou omeletu.

3

Na každý plátek masa položte dva plátky slaniny, šunky, nebo špalíček uzeniny a čtvrtinu vajec nebo omelety.

4

Přidejte čtvrtku podélně rozkrojené kyselé okurky nebo celou malou a kousek pórku či cibulky. Stočte a ovažte provázkem a/nebo spíchněte jehlami.

5

Na rozehřátém oleji osmažte slaninu a pak cibuli.

6

V základu ze všech stran na vyšším plameni osmahněte (po jednom) ptáčky.

7

Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a na malém plameni buď na plotně, nebo v troubě předehřáté cca na 180 stupňů duste doměkka asi hodinu.

8

Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, zasmahněte, podlijte vývarem a 15 minut povařte.

Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč