0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Přivítejte jaro bylinkami

Přivítejte jaro bylinkami
sdílet:
Odlehčete jídelníček po dlouhé zimě. Bylinky nádherně voní a místo na květináč se najde i v tom nejmenším bytě. Využijete je do nádivek a jarních zeleninových jídel.

Víte, jak je správně sušit, které můžete mrazit a které nakládat?
Sušení

Sušte na teplém, tmavém a vzdušném místě. Sušené bylinky skladujte ve tmě ve speciálních kořenkách či tmavých lékárnických dózách se zabroušeným hrdlem.

Nejvhodnější jsou bylinky se silným aromatem:
  • saturejka
  • bobkový list
  • máta
  • rozmarýn
  • dobromysl
  • tymián
  • šalvěj

Mražení

Zamrazujte po porcích.
Je vhodné pro:

  • bazalku
  • saturejku
  • kopr
  • kerblík
  • libeček
  • petrželku
  • pažitku

Nakládání

Olej i ocet převezmou od bylinek vše důležité, takže povylouhování je můžete bez obav vyjmout; jejich role je pak už jen estetická. Ideální na nakládání je:

  • levandule
  • bobkovýlist
  • máta
  • dobromysl
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • pažitka
  • tymián

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit