0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Přivítejte jaro bylinkami

Přivítejte jaro bylinkami
sdílet:
Odlehčete jídelníček po dlouhé zimě. Bylinky nádherně voní a místo na květináč se najde i v tom nejmenším bytě. Využijete je do nádivek a jarních zeleninových jídel.

Víte, jak je správně sušit, které můžete mrazit a které nakládat?
Sušení

Sušte na teplém, tmavém a vzdušném místě. Sušené bylinky skladujte ve tmě ve speciálních kořenkách či tmavých lékárnických dózách se zabroušeným hrdlem.

Nejvhodnější jsou bylinky se silným aromatem:
  • saturejka
  • bobkový list
  • máta
  • rozmarýn
  • dobromysl
  • tymián
  • šalvěj

Mražení

Zamrazujte po porcích.
Je vhodné pro:

  • bazalku
  • saturejku
  • kopr
  • kerblík
  • libeček
  • petrželku
  • pažitku

Nakládání

Olej i ocet převezmou od bylinek vše důležité, takže povylouhování je můžete bez obav vyjmout; jejich role je pak už jen estetická. Ideální na nakládání je:

  • levandule
  • bobkovýlist
  • máta
  • dobromysl
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • pažitka
  • tymián

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč