Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Přivítejte jaro bylinkami, můžete je přidat do polévek, pomazánek i do pečiva

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Odlehčete jídelníček po dlouhé zimě. Bylinky nádherně voní a místo na květináč se najde i v tom nejmenším bytě. Využijete je do nádivek a jarních zeleninových jídel. Víte, jak je správně sušit, které můžete mrazit a které nakládat? 

Sušení

Sušte na teplém, tmavém a vzdušném místě. Sušené bylinky skladujte ve tmě ve speciálních kořenkách či tmavých lékárnických dózách se zabroušeným hrdlem.

Nejvhodnější jsou bylinky se silným aromatem:

  • saturejka
  • bobkový list
  • máta
  • rozmarýn
  • dobromysl
  • tymián
  • šalvěj

Mražení

Zamrazujte po porcích. Je vhodné pro:

  • bazalku
  • saturejku
  • kopr
  • kerblík
  • libeček
  • petrželku
  • pažitku

Nakládání

Olej i ocet převezmou od bylinek vše důležité, takže povylouhování je můžete bez obav vyjmout; jejich role je pak už jen estetická. Ideální na nakládání je:

  • levandule
  • bobkovýlist
  • máta
  • dobromysl
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • pažitka
  • tymián
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...