Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mačkané bylinkové brambory
Mačkané bylinkové brambory
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Mačkané bylinkové brambory

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1509 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 155 g
Tuky 85 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá, lákavě ozvláštněná variace na bramborovou kaši! Lehké a snadné jídlo, které můžete navíc podávat jak horké, tak už vychladlé.

Suroviny

menší
olivový olej 6 PL
tymián 2 ČL
nasekaný nadrobno, lze nahradit lžičkou sušeného
oregano 2 ČL
lze nahradit lžičkou sušeného
sůl
pepř

Postup

1

Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.

2

V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.

3

Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:32
Recept se nachází v č.5/05, str.22

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...