Skvělá, lákavě ozvláštněná variace na bramborovou kaši! Lehké a snadné jídlo, které můžete navíc podávat jak horké, tak už vychladlé.
Suroviny
brambory nové
750
g
menší
olivový olej
6
PL
tymián
2
ČL
nasekaný nadrobno, lze nahradit lžičkou sušeného
oregano
2
ČL
lze nahradit lžičkou sušeného
sůl
pepř
Postup
1
Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.
2
V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.
3
Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 08:32
Apetit 5/05