0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mačkané bylinkové brambory

Mačkané bylinkové brambory
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Mačkané bylinkové brambory

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1509 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 155 g
Tuky 85 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá, lákavě ozvláštněná variace na bramborovou kaši! Lehké a snadné jídlo, které můžete navíc podávat jak horké, tak už vychladlé.

Suroviny

brambory nové 750 g
menší
olivový olej 6 PL
tymián 2 ČL
nasekaný nadrobno, lze nahradit lžičkou sušeného
oregano 2 ČL
lze nahradit lžičkou sušeného
sůl
pepř

Postup

1

Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.

2

V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.

3

Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.22

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč