Ve dnech od 1. do 12. června ochutnáte v restauraci Hansen jídlo připravené ze surovin od farmářů z Brna a blízkého okolí.
Začátek června bude v Brně patřit slavnostem Jídlo z blízka (více čtěte zde), které chtějí prostřednictvím ochutnávek v šesti brněnských restauracích představit místní moravské suroviny. Do akce se zapojila i restaurace Hansen, které je téma využívání lokálních surovin velmi blízké – organizuje farmářské trhy a s oblibou nabízí jídla připravená z produktů moravských farmářů. Pro festival Jídlo z blízka sestavil šéfkuchař Radim Procházka degustační menu, ve kterém najdete pstruha, bílý chřest, vyzrálé hovězí maso a čerstvé jahody.
‚Menu z blízka‘ restaurace Hansen:
- Nakládaný punkevní pstruh ze Skalního mlýna s aspikem ze sezonní zeleniny
- Krém z bílého chřestu z Levárů, řeřichový olej, sláma z karotky
- Pomalu pečený vyzrálý vysoký roštěnec z biofarmy Sasov, cibulové pyré
- Jahody z šéfkuchařovy zahrádky na pepři, medu a skořici, kysaná biosmetana
Připravila Jana Kopřivová