0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace Hansen nabídne jahody z vlastní zahrady

jahody
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Ve dnech od 1. do 12. června ochutnáte v restauraci Hansen jídlo připravené ze surovin od farmářů z Brna a blízkého okolí.

Začátek června bude v Brně patřit slavnostem Jídlo z blízka (více čtěte zde), které chtějí prostřednictvím ochutnávek v šesti brněnských restauracích představit místní moravské suroviny. Do akce se zapojila i restaurace Hansen, které je téma využívání lokálních surovin velmi blízké – organizuje farmářské trhy a s oblibou nabízí jídla připravená z produktů moravských farmářů. Pro festival Jídlo z blízka sestavil šéfkuchař Radim Procházka degustační menu, ve kterém najdete pstruha, bílý chřest, vyzrálé hovězí maso a čerstvé jahody.

‚Menu z blízka‘ restaurace Hansen:

  • Nakládaný punkevní pstruh ze Skalního mlýna s aspikem ze sezonní zeleniny
  • Krém z bílého chřestu z Levárů, řeřichový olej, sláma z karotky
  • Pomalu pečený vyzrálý vysoký roštěnec z biofarmy Sasov, cibulové pyré
  • Jahody z šéfkuchařovy zahrádky na pepři, medu a skořici, kysaná biosmetana

 

Připravila Jana Kopřivová

 

Související články

Čas jahod je tu. Máme 10 důvodů, proč je mlsat.
  • ARCHIV / nepridavat nove

Čas jahod je tu. Máme 10 důvodů, proč je mlsat.

1. Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminu C srovnatelným dokonce s citrusy. Najdete v nich také vitaminy A, E a B a důležité minerální látky jako vápník, zinek, draslík či hořčík. 2. Jahody posilují imunitní systém, a tím zabraňují...
Co s úrodou jahod
  • ARCHIV / nepridavat nove

Co s úrodou jahod

1. Mražené jahody Užijete je do knedlíků, sorbetů, koláčů, omáček i koktejlů. Jak jahody mrazit:     Nasucho – pevné zralé jahody omyjte, osušte a odstopkujte. Rozložte je v jedné vrstvě na tác, zakryjte...
Zapečte jahody!
  • Tipy a triky

Zapečte jahody!

Všichni je milujeme čerstvě utržené, vonící sluncem a letní pohodou. Když ale jahody zapečete, najdete další rozměr jejich chuti....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit