Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2795 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 290 g
Tuky 170 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tenhle dezert se dá skvěle přichystat s předstihem: bílá čokoláda a kokosové mléko tvoří základ krému, který vám v mrazáku vydrží až měsíc. A až dostanete chuť na sladké, stačí jen během chvilky připravit polevu.

Suroviny

kokosové mléko 400 ml
husté - konzervované, lze nahradit kokosovou smetanou
bílá čokoláda 200 g
jahody 200 g
moučkový cukr 4 PL
2 PL
kokosový likér
smetana 300 ml
Na polevu
moučkový cukr 3 PL
3 PL
kokosový likér
jahody 400 g
1. Do malého kastrolu nalijte kokosové mléko a nalámejte čokoládu. Velmi pomalu mléko zahřívejte nad nízkým plamenem, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do mísy a nechte zchladnout.

2. Lehce vymastěte hranatou formu na biskupský chlebíček o objemu 1 l a vyložte dno a boky potravinářskou fólií. 140 g jahod a dvě lžíce cukru dejte do mixéru a rozmixujte. Vzniklé pyré protlačte sítkem. Poté do něj na tenko rozkrájejte zbylé jahody.

3. Smetanu vyšlehejte se zbytkem cukru a likérem tak, aby směs držela tvar. Společně s pyré a nakrájenými jahodami vetřete do kokosového krému. Pak vlijte do formy a nechte pět hodin zamrazit.

4. Až tři hodiny před podáváním můžete připravit polevu: smíchejte všechny ingredience a směs nechte až do doby podávání chladit. Hodinu před ­servírováním přemístěte mražený krém do chladničky. Vyklopte ho, stáhněte fólii, nakrájejte dezert na osm silných plátků a podávejte s polevou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit