Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mražený jahodový krém s kokosovým likérem
jahodovy krem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2938 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 290 g
Tuky 170 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert se dá skvěle přichystat s předstihem: bílá čokoláda a kokosové mléko tvoří základ krému, který vám v mrazáku vydrží až měsíc. A až dostanete chuť na sladké, stačí jen během chvilky připravit polevu.

Suroviny

husté - konzervované, lze nahradit kokosovou smetanou
jahody 200 g
kokosový (Malibu)
smetana 300 ml
Na polevu
kokosový (Malibu)
jahody 400 g

Postup

1

Do malého kastrolu nalijte kokosové mléko a nalámejte čokoládu. Velmi pomalu mléko zahřívejte nad nízkým plamenem, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do mísy a nechte zchladnout.

2

Lehce vymastěte hranatou formu na biskupský chlebíček o objemu 1 l a vyložte dno a boky potravinářskou fólií. 140 g jahod a dvě lžíce cukru dejte do mixéru a rozmixujte. Vzniklé pyré protlačte sítkem. Poté do něj na tenko rozkrájejte zbylé jahody.

3

Smetanu vyšlehejte se zbytkem cukru a likérem tak, aby směs držela tvar. Společně s pyré a nakrájenými jahodami vetřete do kokosového krému. Pak vlijte do formy a nechte pět hodin zamrazit.

4

Až tři hodiny před podáváním můžete připravit polevu: smíchejte všechny ingredience a směs nechte až do doby podávání chladit. Hodinu před ­servírováním přemístěte mražený krém do chladničky. Vyklopte ho, stáhněte fólii, nakrájejte dezert na osm silných plátků a podávejte s polevou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

04.12.2008 17:57
Zmrzlina?no mňam!!! určitě vyskouším vypadá to moc dobře
13.07.2008 15:32
Móóóc dobré. I bez polevy nemá chybu
07.07.2008 09:31
Ani nemusíte nechávat mrazit, stačí dát do sklenek, vrstva krému, polevy.... a nechat v ledničce vychladit, skvělé.
02.09.2007 14:42
Recept se nachází v č.6/05, str.23

Apetit magazín