Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

jahodovy krem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2938 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 290 g
Tuky 170 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert se dá skvěle přichystat s předstihem: bílá čokoláda a kokosové mléko tvoří základ krému, který vám v mrazáku vydrží až měsíc. A až dostanete chuť na sladké, stačí jen během chvilky připravit polevu.

Suroviny

husté - konzervované, lze nahradit kokosovou smetanou
jahody 200 g
kokosový (Malibu)
smetana 300 ml
Na polevu
kokosový (Malibu)
jahody 400 g

Postup

1

Do malého kastrolu nalijte kokosové mléko a nalámejte čokoládu. Velmi pomalu mléko zahřívejte nad nízkým plamenem, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do mísy a nechte zchladnout.

2

Lehce vymastěte hranatou formu na biskupský chlebíček o objemu 1 l a vyložte dno a boky potravinářskou fólií. 140 g jahod a dvě lžíce cukru dejte do mixéru a rozmixujte. Vzniklé pyré protlačte sítkem. Poté do něj na tenko rozkrájejte zbylé jahody.

3

Smetanu vyšlehejte se zbytkem cukru a likérem tak, aby směs držela tvar. Společně s pyré a nakrájenými jahodami vetřete do kokosového krému. Pak vlijte do formy a nechte pět hodin zamrazit.

4

Až tři hodiny před podáváním můžete připravit polevu: smíchejte všechny ingredience a směs nechte až do doby podávání chladit. Hodinu před ­servírováním přemístěte mražený krém do chladničky. Vyklopte ho, stáhněte fólii, nakrájejte dezert na osm silných plátků a podávejte s polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

04.12.2008 17:57
Zmrzlina?no mňam!!! určitě vyskouším vypadá to moc dobře
13.07.2008 15:32
Móóóc dobré. I bez polevy nemá chybu
07.07.2008 09:31
Ani nemusíte nechávat mrazit, stačí dát do sklenek, vrstva krému, polevy.... a nechat v ledničce vychladit, skvělé.
02.09.2007 14:42
Recept se nachází v č.6/05, str.23

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč