0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

jahodovy krem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2938 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 290 g
Tuky 170 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert se dá skvěle přichystat s předstihem: bílá čokoláda a kokosové mléko tvoří základ krému, který vám v mrazáku vydrží až měsíc. A až dostanete chuť na sladké, stačí jen během chvilky připravit polevu.

Suroviny

kokosové mléko 400 ml
husté - konzervované, lze nahradit kokosovou smetanou
bílá čokoláda 200 g
jahody 200 g
moučkový cukr 4 PL
likér 2 PL
kokosový (Malibu)
smetana 300 ml
Na polevu
moučkový cukr 3 PL
likér 3 PL
kokosový (Malibu)
jahody 400 g

Postup

1

Do malého kastrolu nalijte kokosové mléko a nalámejte čokoládu. Velmi pomalu mléko zahřívejte nad nízkým plamenem, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do mísy a nechte zchladnout.

2

Lehce vymastěte hranatou formu na biskupský chlebíček o objemu 1 l a vyložte dno a boky potravinářskou fólií. 140 g jahod a dvě lžíce cukru dejte do mixéru a rozmixujte. Vzniklé pyré protlačte sítkem. Poté do něj na tenko rozkrájejte zbylé jahody.

3

Smetanu vyšlehejte se zbytkem cukru a likérem tak, aby směs držela tvar. Společně s pyré a nakrájenými jahodami vetřete do kokosového krému. Pak vlijte do formy a nechte pět hodin zamrazit.

4

Až tři hodiny před podáváním můžete připravit polevu: smíchejte všechny ingredience a směs nechte až do doby podávání chladit. Hodinu před ­servírováním přemístěte mražený krém do chladničky. Vyklopte ho, stáhněte fólii, nakrájejte dezert na osm silných plátků a podávejte s polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Ani nemusíte nechávat mrazit, stačí dát do sklenek, vrstva krému, polevy.... a nechat v ledničce vychladit, skvělé.

Anonym

Zmrzlina?no mňam!!! určitě vyskouším vypadá to moc dobře

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč