0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

jahodovy krem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2938 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 290 g
Tuky 170 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert se dá skvěle přichystat s předstihem: bílá čokoláda a kokosové mléko tvoří základ krému, který vám v mrazáku vydrží až měsíc. A až dostanete chuť na sladké, stačí jen během chvilky připravit polevu.

Suroviny

kokosové mléko 400 ml
husté - konzervované, lze nahradit kokosovou smetanou
bílá čokoláda 200 g
jahody 200 g
moučkový cukr 4 PL
likér 2 PL
kokosový (Malibu)
smetana 300 ml
Na polevu
moučkový cukr 3 PL
likér 3 PL
kokosový (Malibu)
jahody 400 g

Postup

1

Do malého kastrolu nalijte kokosové mléko a nalámejte čokoládu. Velmi pomalu mléko zahřívejte nad nízkým plamenem, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do mísy a nechte zchladnout.

2

Lehce vymastěte hranatou formu na biskupský chlebíček o objemu 1 l a vyložte dno a boky potravinářskou fólií. 140 g jahod a dvě lžíce cukru dejte do mixéru a rozmixujte. Vzniklé pyré protlačte sítkem. Poté do něj na tenko rozkrájejte zbylé jahody.

3

Smetanu vyšlehejte se zbytkem cukru a likérem tak, aby směs držela tvar. Společně s pyré a nakrájenými jahodami vetřete do kokosového krému. Pak vlijte do formy a nechte pět hodin zamrazit.

4

Až tři hodiny před podáváním můžete připravit polevu: smíchejte všechny ingredience a směs nechte až do doby podávání chladit. Hodinu před ­servírováním přemístěte mražený krém do chladničky. Vyklopte ho, stáhněte fólii, nakrájejte dezert na osm silných plátků a podávejte s polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Ani nemusíte nechávat mrazit, stačí dát do sklenek, vrstva krému, polevy.... a nechat v ledničce vychladit, skvělé.

Anonym

Zmrzlina?no mňam!!! určitě vyskouším vypadá to moc dobře

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit