0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Soutěž o nej chilli con carne láká milovníky pikantního jídla

chilli papričky
ZDROJ: Adi Chrisworo/Unsplash
sdílet:
Pojďte ochutnat jedno z proslulých amerických jídel.

Chilli con carne na několik způsobů budete mít možnost ochutnat již tuto sobotu 16. června od 15 do 18 hodin v Restauraci Jáma v Praze 1. Druhý ročník soutěžního klání Chilli con carne contest 2012 je součástí Festivalu americké kuchyně Taste of America.

Návštěvníky čeká neomezená konzumace různých druhů chilli con carne, které mohou sami hodnotit. Jídla budou připravovat šéfkuchaři vybraných pražských restaurací a vášniví amatérští kuchaři podle svých osvědčených receptů. Na konci akce proběhne vyhlášení vítězů, které společně s návštěvníky vybere porota.

Vstupné na akci stojí 150 Kč a organizátoři doporučují udělat rezervaci předem. „V loňském roce přišlo více než sto lidí,“ říká Max Munson, majitel Restaurace Jáma. Rezervaci míst můžete provést na www.tasteofamerica.cz

Chilli con carne je považováno za oficiální chuť amerického Texasu. Kořeněné pálivé jídlo se připravuje z dušeného hovězího nebo jehněčího masa a chilli papriček. Vaří se na mnoho způsobů a Američané je přirovnávají k české svíčkové – tu také každý kuchař dělá jinak.
 

Připravila Irena Vaňková

Související články

Škola vaření: Chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: Chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Přehnali jste to s chilli?
  • ARCHIV / nepridavat nove

Přehnali jste to s chilli?

Hlavně nic nepijte – pálení by bylo ještě horší. Raději něco snězte, ryži, chleba nebo fazole, případně nějaký mléčný výrobek, třeba jogurt nebo zakysanou smetanu. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit