Pojďte ochutnat jedno z proslulých amerických jídel!
Chilli con carne na několik způsobů budete mít možnost ochutnat již tuto sobotu 16. června od 15 do 18 hodin v Restauraci Jáma v Praze 1. Druhý ročník soutěžního klání Chilli con carne contest 2012 je součástí Festivalu americké kuchyně Taste of America.
Návštěvníky čeká neomezená konzumace různých druhů chilli con carne, které mohou sami hodnotit. Jídla budou připravovat šéfkuchaři vybraných pražských restaurací a vášniví amatérští kuchaři podle svých osvědčených receptů. Na konci akce proběhne vyhlášení vítězů, které společně s návštěvníky vybere porota.
Vstupné na akci stojí 150 Kč a organizátoři doporučují udělat rezervaci předem. „V loňském roce přišlo více než sto lidí,“ říká Max Munson, majitel Restaurace Jáma. Rezervaci míst můžete provést na www.tasteofamerica.cz.
Chilli con carne je považováno za oficiální chuť amerického Texasu. Kořeněné pálivé jídlo se připravuje z dušeného hovězího nebo jehněčího masa a chilli papriček. Vaří se na mnoho způsobů a Američané je přirovnávají k české svíčkové – tu také každý kuchař dělá jinak.