Soutěž o nej chilli con carne láká milovníky pikantního jídla

chilli papričky
ZDROJ: Adi Chrisworo/Unsplash
sdílet:
Pojďte ochutnat jedno z proslulých amerických jídel.

Chilli con carne na několik způsobů budete mít možnost ochutnat již tuto sobotu 16. června od 15 do 18 hodin v Restauraci Jáma v Praze 1. Druhý ročník soutěžního klání Chilli con carne contest 2012 je součástí Festivalu americké kuchyně Taste of America.

Návštěvníky čeká neomezená konzumace různých druhů chilli con carne, které mohou sami hodnotit. Jídla budou připravovat šéfkuchaři vybraných pražských restaurací a vášniví amatérští kuchaři podle svých osvědčených receptů. Na konci akce proběhne vyhlášení vítězů, které společně s návštěvníky vybere porota.

Vstupné na akci stojí 150 Kč a organizátoři doporučují udělat rezervaci předem. „V loňském roce přišlo více než sto lidí,“ říká Max Munson, majitel Restaurace Jáma. Rezervaci míst můžete provést na www.tasteofamerica.cz

Chilli con carne je považováno za oficiální chuť amerického Texasu. Kořeněné pálivé jídlo se připravuje z dušeného hovězího nebo jehněčího masa a chilli papriček. Vaří se na mnoho způsobů a Američané je přirovnávají k české svíčkové – tu také každý kuchař dělá jinak.
 

Připravila Irena Vaňková

Související články

Jak sušit chilli papričky
  • Tipy a triky

Jak sušit chilli papričky

Tuto situaci známe moc dobře. Koupili jste balení chilli papriček, ale spotřebujete jen část z nich. Co s nimi, když jich máte víc, než potřebujete? Dlouhé skladování v lednici jim nesvědčí a chlad mrazáku poruší jejich strukturu. Vždy je...
5 večeří s chutí chilli
  • Tipy a triky

5 večeří s chutí chilli

Kokosové karí s tofu I tofu, ‚bílý sójový tvaroh‘, můžete připravit přímo labužnicky. Třeba jako rychlovku z jednoho hrnce. Ke karí m&...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

ZAOSTŘENO Pokud nejste stoupenci jídla, po kterém vám upadnou ústa či opačná část těla, zbavte chilli papričky před použitím semen i osemení. Jestli chcete mít omáčku naopak ještě ostřejší, přidejte do ní hned na začátku jednu...
Přehnali jste to s chilli?
  • ARCHIV / nepridavat nove

Přehnali jste to s chilli?

Hlavně nic nepijte – pálení by bylo ještě horší. Raději něco snězte, ryži, chleba nebo fazole, případně nějaký mléčný výrobek, třeba jogurt nebo zakysanou smetanu. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit