Hutné, dobré, nesmrtelné. Když chilli con carne nabídnete s mexickými tacos, budou se všem dělat boule až za ušima. Tak dobrou chuť!
Suroviny
Postup
Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět.
Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.
Kostku bujonu rozpusťte ve 300 ml horké vody a vývar přelijte do pánve.
Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte.
Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole.
Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem.
Ozdobte rajčaty, pažitkou a servírujte s tacos.
ZÁSOBY DO MRAZÁKU
Nechte zchladnout, pak chilli přendejte do plastového boxu, uzavřete a dejte do mrazáku. Vydrží tam až měsíc. Až budete mít na chilli con carne chuť, nechte ho rozmrazit v ledničce – přes noc, nebo jej vyndejte ráno před odchodem do práce. Večer jídlo rovnoměrně prohřejte v pánvi (asi deset minut na středním plameni).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vzpomínka na Ameriku(14 receptů)
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(49 receptů)
- Chilli con carne 7x jinak: TOP recepty na pikantní pochoutku(7 receptů)
Komentáře
Zoe Nová
31.12.2015 17:39
Výborné :-)
Výborné :-)
Anonym
13.05.2016 21:45
Zabudli ste napisat do
Zabudli ste napisat do receptu aj chilli. Bez toho by to nebolo chilli con carne :)
Martina Zajícová
16.05.2016 12:49
Ve skutečnosti nezapomněli,
Ve skutečnosti nezapomněli, jednalo se o recept z článku Děti v kuchyni, takže tam chilli nebylo, ale přidala jsem ho, aby si mohli pochutnat i dospělí ;-)!
Anonym
15.05.2016 11:33
Ta zelená ozdoba hotové porce
Ta zelená ozdoba hotové porce by měl být koriandr, ne?
Martina Zajícová
16.05.2016 12:52
Ne, ta zelená ozdoba je jarní
Ne, ta zelená ozdoba je jarní cibulka, ale koriandr jídlo pozvedne ještě výše. Jednalo se ovšem o recept původně pro děti a ne všechny koriandr jedí...
Iveta Kouglova
20.01.2017 22:03
Super Chilli
Super Chilli
Dagmar Swigoňová
07.09.2018 08:12
Jen opakujete recept z 2005
Jen opakujete recept z 2005/11.