0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné pečené brambory s chilli con carne

Plněné pečené brambory s chilli con carne
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s chilli con carne

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 572 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 39 g
Tuky 34 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky pikantních chutí. Roštěnky, chilli, fazolky, spousta bylinek a lahodné pečené brambory.

Suroviny

brambory
pečené
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
prolisované
rajčatová pasta 2 PL
chilli sušené ČL
mleté
skořice ½ ČL
mletá
2 ks
roštěnka
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
celá
sterilované, slité
pažitka

Postup

1

V rendlíku zahřejte 2 lžíce olivového oleje. Vsypte 1 cibuli, najemno nasekanou, a o chvíli později 2 prolisované stroužky česneku, 3 minuty opékejte, až zesklovatí, občas zamíchejte. Přidejte 2 lžíce rajčatové pasty, ¾–1 lžičku mletého chilli, ½ lžičky mleté skořice, půl minuty prohřívejte.

2

Dvě roštěnky o celkové váze 500 g rozpulte, vložte do rendlíku a obalte v koření. Přidejte 400g konzervu celých rajčat a ¼ l vody. Stáhněte plamen, duste s pokličkou nakřivo asi 1½ hodiny, aby maso změklo.

3

Pak maso vyjměte a rozdělte na kousky. Zvyšte plamen a nezakrytou omáčku svařte dohusta. Plamen stáhněte na střední. Do omáčky vraťte maso, vsypte 100 g slitých červených fazolek z konzervy a 5 minut prohřívejte.

4

Pečené brambory naplňte omáčkou, navrch dejte trochu zakysané smetany, posypte pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč