0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné pečené brambory s chilli con carne

Plněné pečené brambory s chilli con carne
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s chilli con carne

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 572 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 39 g
Tuky 34 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky pikantních chutí. Roštěnky, chilli, fazolky, spousta bylinek a lahodné pečené brambory.

Suroviny

brambory
pečené
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
prolisované
rajčatová pasta 2 PL
chilli sušené ČL
mleté
skořice 0.5 ČL
mletá
2 ks
roštěnka
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
celá
fazole červené 100 g
sterilované, slité
zakysaná smetana
pažitka

Postup

1

V rendlíku zahřejte 2 lžíce olivového oleje. Vsypte 1 cibuli, najemno nasekanou, a o chvíli později 2 prolisované stroužky česneku, 3 minuty opékejte, až zesklovatí, občas zamíchejte. Přidejte 2 lžíce rajčatové pasty, ¾–1 lžičku mletého chilli, ½ lžičky mleté skořice, půl minuty prohřívejte.

2

Dvě roštěnky o celkové váze 500 g rozpulte, vložte do rendlíku a obalte v koření. Přidejte 400g konzervu celých rajčat a ¼ l vody. Stáhněte plamen, duste s pokličkou nakřivo asi 1½ hodiny, aby maso změklo.

3

Pak maso vyjměte a rozdělte na kousky. Zvyšte plamen a nezakrytou omáčku svařte dohusta. Plamen stáhněte na střední. Do omáčky vraťte maso, vsypte 100 g slitých červených fazolek z konzervy a 5 minut prohřívejte.

4

Pečené brambory naplňte omáčkou, navrch dejte trochu zakysané smetany, posypte pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit