Plněné pečené brambory s chilli con carne

Plněné pečené brambory s chilli con carne

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 512 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 36 g
Tuky 33 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky pikantních chutí. Roštěnky, chilli, fazolky, spousta bylinek a lahodné pečené brambory.

Suroviny

brambory
pečené
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
prolisované
rajčatová pasta 2 PL
chilli sušené ČL
mleté
skořice 0.5 ČL
mletá
2 ks
roštěnka
rajčata 400 g
konzerva, celá
fazolky zelené 100 g
červené, slité
zakysaná smetana
pažitka

V rendlíku zahřejte 2 lžíce olivového oleje. Vsypte 1 cibuli, najemno nasekanou, a o chvíli později 2 prolisované stroužky česneku, 3 minuty opékejte, až zesklovatí, občas zamíchejte. Přidejte 2 lžíce rajčatové pasty, ¾–1 lžičku mletého chilli, ½ lžičky mleté skořice, půl minuty prohřívejte. 2 roštěnky o celkové váze 500 g rozpulte, vložte do rendlíku a obalte v koření. Přidejte 400g konzervu celých rajčat a ¼ l vody. Stáhněte plamen, duste s pokličkou nakřivo asi 1½ hodiny, aby maso změklo. Pak maso vyjměte a rozdělte na kousky. Zvyšte plamen a nezakrytou omáčku svařte dohusta. Plamen stáhněte na střední. Do omáčky vraťte maso, vsypte 100 g slitých červených fazolek z konzervy a 5 minut prohřívejte. Brambory naplňte omáčkou, navrch dejte trochu zakysané smetany, posypte pažitkou.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit