Plněné pečené brambory s chilli con carne

Plněné pečené brambory s chilli con carne

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 512 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 36 g
Tuky 33 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky pikantních chutí. Roštěnky, chilli, fazolky, spousta bylinek a lahodné pečené brambory.

Suroviny

brambory
pečené
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
prolisované
rajčatová pasta 2 PL
chilli sušené ČL
mleté
skořice 0.5 ČL
mletá
2 ks
roštěnka
rajčata 400 g
konzerva, celá
fazolky zelené 100 g
červené, slité
zakysaná smetana
pažitka

V rendlíku zahřejte 2 lžíce olivového oleje. Vsypte 1 cibuli, najemno nasekanou, a o chvíli později 2 prolisované stroužky česneku, 3 minuty opékejte, až zesklovatí, občas zamíchejte. Přidejte 2 lžíce rajčatové pasty, ¾–1 lžičku mletého chilli, ½ lžičky mleté skořice, půl minuty prohřívejte. 2 roštěnky o celkové váze 500 g rozpulte, vložte do rendlíku a obalte v koření. Přidejte 400g konzervu celých rajčat a ¼ l vody. Stáhněte plamen, duste s pokličkou nakřivo asi 1½ hodiny, aby maso změklo. Pak maso vyjměte a rozdělte na kousky. Zvyšte plamen a nezakrytou omáčku svařte dohusta. Plamen stáhněte na střední. Do omáčky vraťte maso, vsypte 100 g slitých červených fazolek z konzervy a 5 minut prohřívejte. Brambory naplňte omáčkou, navrch dejte trochu zakysané smetany, posypte pažitkou.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit