0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny – jak vybrat ty kvalitní?

AD
těstoviny rummo
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Těstoviny, tak jak je známe, pocházejí z Itálie a mají téměř tisíciletou tradici. Jak se vlastně vyrábějí? A jak poznáme ty kvalitní?

 
  • Kvalitní italské těstoviny se vyrábí z pšeničné krupice (semoliny), která je umletá z tvrdozrnné pšenice, a vody. Těsto se následně lisuje pomocí forem do různých tvarů.
  • Formy mohou být buď teflonové, které jsou levnější a produkují hladké, tvrdé a výrazně žluté těstoviny. Dražší formy, bronzové (na obale hledejte „al bronzo“), se používají na výrobu kvalitnějších těstovin, které tak získávají hrubý světlejší povrch, který lépe absorbuje omáčku.
  • Těstoviny Rummo jsou vyráběny na patentovaných formách, které kombinují výhody teflonu a bronzu.
  • Kvalitní těstovny výborně nasáknou omáčku a zároveň jsou vždy al dente a nerozvaří se, i když je na sporáku necháte o pár minut déle nebo je následně ohříváte.

Vodítkem při výběru kvalitních těstovin je obsah bílkovin. Obsah bílkovin (proteinů) vypovídá o kvalitě použité pšenice a samozřejmě platí čím více bílkovin, tím lépe. Vyšší obsah bílkovin umocňuje chuťový zážitek a zlepšuje konzistenci těstovin po uvaření.

  • Obsah bílkovin v těstovinách Rummo je díky použití nejkvalitnější semoliny vysoce nadprůměrný a dosahuje 14,5g na 100g těstovin.

Důležitou fází výroby těstovin je jejich sušení, které dříve probíhalo přirozeně na slunci, pomalu a s respektem k použitým surovinám. Proto i dnes nejlepší výrobci suší těstoviny pomalu, v tempu přírody. Těstoviny Rummo jsou vyráběny metodou Lenta Lavorazione, což znamená „pomalé zpracování“ a tím dosahují své výborné kvality a zachovávají tak vlastnosti použitých surovin.

špagety rummo

Související články

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...
Autor: Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit