Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny – jak vybrat ty kvalitní?

AD
těstoviny rummo
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Těstoviny, tak jak je známe, pocházejí z Itálie a mají téměř tisíciletou tradici. Jak se vlastně vyrábějí? A jak poznáme ty kvalitní?

 
  • Kvalitní italské těstoviny se vyrábí z pšeničné krupice (semoliny), která je umletá z tvrdozrnné pšenice, a vody. Těsto se následně lisuje pomocí forem do různých tvarů.
  • Formy mohou být buď teflonové, které jsou levnější a produkují hladké, tvrdé a výrazně žluté těstoviny. Dražší formy, bronzové (na obale hledejte „al bronzo“), se používají na výrobu kvalitnějších těstovin, které tak získávají hrubý světlejší povrch, který lépe absorbuje omáčku.
  • Těstoviny Rummo jsou vyráběny na patentovaných formách, které kombinují výhody teflonu a bronzu.
  • Kvalitní těstovny výborně nasáknou omáčku a zároveň jsou vždy al dente a nerozvaří se, i když je na sporáku necháte o pár minut déle nebo je následně ohříváte.

Vodítkem při výběru kvalitních těstovin je obsah bílkovin. Obsah bílkovin (proteinů) vypovídá o kvalitě použité pšenice a samozřejmě platí čím více bílkovin, tím lépe. Vyšší obsah bílkovin umocňuje chuťový zážitek a zlepšuje konzistenci těstovin po uvaření.

  • Obsah bílkovin v těstovinách Rummo je díky použití nejkvalitnější semoliny vysoce nadprůměrný a dosahuje 14,5g na 100g těstovin.

Důležitou fází výroby těstovin je jejich sušení, které dříve probíhalo přirozeně na slunci, pomalu a s respektem k použitým surovinám. Proto i dnes nejlepší výrobci suší těstoviny pomalu, v tempu přírody. Těstoviny Rummo jsou vyráběny metodou Lenta Lavorazione, což znamená „pomalé zpracování“ a tím dosahují své výborné kvality a zachovávají tak vlastnosti použitých surovin.

špagety rummo

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...