0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny – jak vybrat ty kvalitní?

AD
těstoviny rummo
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Těstoviny, tak jak je známe, pocházejí z Itálie a mají téměř tisíciletou tradici. Jak se vlastně vyrábějí? A jak poznáme ty kvalitní?

 
  • Kvalitní italské těstoviny se vyrábí z pšeničné krupice (semoliny), která je umletá z tvrdozrnné pšenice, a vody. Těsto se následně lisuje pomocí forem do různých tvarů.
  • Formy mohou být buď teflonové, které jsou levnější a produkují hladké, tvrdé a výrazně žluté těstoviny. Dražší formy, bronzové (na obale hledejte „al bronzo“), se používají na výrobu kvalitnějších těstovin, které tak získávají hrubý světlejší povrch, který lépe absorbuje omáčku.
  • Těstoviny Rummo jsou vyráběny na patentovaných formách, které kombinují výhody teflonu a bronzu.
  • Kvalitní těstovny výborně nasáknou omáčku a zároveň jsou vždy al dente a nerozvaří se, i když je na sporáku necháte o pár minut déle nebo je následně ohříváte.

Vodítkem při výběru kvalitních těstovin je obsah bílkovin. Obsah bílkovin (proteinů) vypovídá o kvalitě použité pšenice a samozřejmě platí čím více bílkovin, tím lépe. Vyšší obsah bílkovin umocňuje chuťový zážitek a zlepšuje konzistenci těstovin po uvaření.

  • Obsah bílkovin v těstovinách Rummo je díky použití nejkvalitnější semoliny vysoce nadprůměrný a dosahuje 14,5g na 100g těstovin.

Důležitou fází výroby těstovin je jejich sušení, které dříve probíhalo přirozeně na slunci, pomalu a s respektem k použitým surovinám. Proto i dnes nejlepší výrobci suší těstoviny pomalu, v tempu přírody. Těstoviny Rummo jsou vyráběny metodou Lenta Lavorazione, což znamená „pomalé zpracování“ a tím dosahují své výborné kvality a zachovávají tak vlastnosti použitých surovin.

špagety rummo

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč